• DOLAR 33.961
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2739.05
  • ...
Şırnak'ta asayiş operasyonu: 51 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği 8-14 Temmuz tarihleri arasında yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Operasyonlarda gümrük kaçağı ürün ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yapılan açıklamada, "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8-14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan operasyon arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan kaçak operasyon neticesinde; 54,49 gram metamfetamin, 3,97 gram eroin, 7 adet bong, 1 adet hassas terazi, 1290 paket kaçak sigara, 2 adet kaçak elektronik sigara, 1 adet sahte para ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 22 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kaçakçılık ve asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 13 şüpheli asayiş, 2 şüpheli terör, 7 şüpheli Kaçakçılık, 2 şüpheli kayıp şahıs ve 4 şüpheli sahtecilik suçundan olmak üzere toplam 28 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır." 

Açıklamanın devamında, "Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 8-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde DHKP-C, FETÖ/PDY ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam 7 şüpheli gözaltına alınmış olup yakalanan şüphelilerden 4’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, biri ilgili il ve birimine teslim edilmiş, bir şüpheli tutuklanmış olup, bir şüphelinin ise gözaltı işlemleri devam etmektedir." denildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir