• DOLAR 33.961
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2739.05
  • ...
Tarım ve Orman Bakanı: 2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girebiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan 'Su Verimliliği Seferberliği İşbirliği' protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, "İmzalayacağımız protokol de dahil olmak üzere belirlenmiş olan eylemleri hayata geçirmediğimiz takdirde 2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girmemiz işten bile değil" dedi.

Suyun verimli kullanımı için çeşitli eylemler gerçekleştirdiklerini ve su kaybını azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Yumaklı, bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizmde en önemli girdilerden bir tanesinin su olduğunun altını çizerek, "Küresel iklim değişikliğinin bu bağlamda tehdit etmesi sebebiyle bizlerde suyun verimli kullanımı için çok farklı eylemler oluşturuyoruz. Dünyada 80 ülkenin su sıkıntısı çektiği, 2 milyar 400 milyon insanında temiz suya hasret kaldığını belirtmemiz gerekir" dedi.

Bakan Yumaklı, "Su zengini ülke değiliz. Su stresi altında bir ülkeyiz. Eğer bugün burada imzalayacağımız protokol de dahil olmak üzere belirlenmiş olan eylemleri hayata geçirmediğimiz takdirde 2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girmemiz işten bile değil" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir