• DOLAR 33.961
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2739.05
  • ...
FBI bağımsız soruşturmayı kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük bir güvenlik arızası nedeniyle artan eleştirilerle karşı karşıya kalan ABD Gizli Servisi FBI dün saldırganın 78 yaşındaki eski başkan Donald Trump'a ateş açmasına izin verilmesinin ardından bağımsız bir inceleme için işbirliği sözü verdi.

Teşkilatın yöneticisi Kimberly Cheatle yaptığı açıklamada, "Gizli Servis, ne olduğunu, nasıl olduğunu ve böyle bir olayın bir daha yaşanmasını nasıl önleyebileceğimizi anlamak için ilgili tüm federal, eyalet ve yerel kurumlarla birlikte çalışıyor" dedi.

Cheatle, "Başkan Biden tarafından dün açıklanan bağımsız incelemenin önemini anlıyoruz ve tam olarak katılacağız" diye ekledi.

Diğer yandan Washington Post'un dünkü haberine göre, yeni ortaya çıkan video, tanıkların polise seslendiklerine ve ateş açmaya hazırlanan çatıda yatan saldırganı fiziksel olarak işaret ettiklerine dair haberleri destekliyor.

Post, saldırı mahallindeki video kliplerden yaptığı bir analize atıfta bulunarak, Trump'ı hedef alan silah seslerinin polisi ilk sesli uyarma girişiminden 86 saniye sonra duyulduğunu söyledi.

Gizli Servis, saldırı tüfeğini doğrultan silahlı bir adamın, gezegendeki en çok korunan siyasi figürlerden birinden 150 metre kadar uzaktaki bir çatıda nasıl pozisyon alabildiği konusunda yoğun bir incelemeyle karşı karşıya.

Trump'ın kongrede yer almasıyla birlikte Cheatle, teşkilatın güvenliği güçlendirmek için çalıştığını söyledi.

Açıklamada, Gizli Servis'in "kinetik bir güvenlik ortamına ve en güncel istihbarata yanıt vermek için" büyük olaylara yönelik planlar tasarladığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir