• DOLAR 34.011
  • EURO 37.829
  • ALTIN 2733.742
  • ...

Altın fiyatlarındaki yükseliş her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Her geçen gün yükselen altın fiyatları, yatırımcısına kazandırmaya devam ederken, bu durum kuyumcuların zor günler yaşamasına ve altın alacak vatandaşların altın alamamasına neden oluyor.

Altında yaşanan artışların işlerini olumsuz etkilediğini belirten kuyumcu esnafı, piyasada olması gereken nakit paranın yüksek faiz politikası yüzünden bankalara yatırıldığını, bunun da kuyumcu esnafı gibi bütün piyasayı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yaz aylarında altında yükselişin yaşandığını ifade eden Batmanlı kuyumcular İLKHA'ya konuştular.

"Önümüzdeki aylarda bu rakam daha da yükselecektir"

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini belirten kuyumcu esnafı Ramazan Şebay, "Altın son 10 gün gün içerinde tekrar yükselişe geçti ve bu yükselişi hepimiz bekliyorduk. Çünkü yaz aylarında altın yükselişe geçiyor. Önümüzdeki aylarda bu rakam daha da yükselecektir. Ekim ayından sonra altın gramının 3 bin lirayı bulacağını düşünüyoruz. Bu yükseliş işlerimizi olumsuz etkiliyor. Milletin alım gücü düşmüş durumda ve piyasada para yok. TL ihtiyacı olan ise şahsi altınlarını satıyor ve sonra yerine koyamıyor. Elinde parası olana tavsiyemiz yatırım için altın alsınlar. Çünkü iki üç aylık bir dönemde altında iyi bir yükseliş bekliyoruz." dedi.

"Altındaki artış işlerimizde düşüş oluşturdu"

Altın son bir yılda araç ve konut piyasasından daha çok değer kazandığını ifade eden bir diğer kuyumcu esnafı Serhat Karabaş, "Şu an altın piyasası yükseliştedir. 10 gün içerinde altının gramında 100 lira artış oldu. Altındaki artış işlerimizde düşüş oluşturdu. Bunun sebebi ise faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı piyasadan olması gereken paranın piyasada olmamasından kaynaklanıyor. Yılsonuna doğru altın gramının 3 bin lira seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Altın bu sene konut ve araç piyasasından daha çok artış gösterdi. Altın her zaman ileriye dönük güvenilir bir limandır. Alabileceklere erkenden almalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)