• DOLAR 33.906
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2736.131
  • ...
HÜDA PAR'lı Mehmet Karaaslan sevenleri tarafından dualarla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz gecesi gittiği Boğaziçi Köprüsü’nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) açılan ateşle şehid düşen HÜDA PAR üyesi Mehmet Karaaslan, sevenleri ve parti üyeleri tarafından mezarı başında rahmetle yâd edildi.

Bahçelievler Kocasinan Mezarlığı’nda medfun bulunan Mehmet Karaaslan’ı mezarı başında rahmetle yâd eden Sur ve beraberindeki heyet, merhum için Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Bahçelievler İlçe Başkanı Ayhan Erensoy okuduğu Kur'an-ı Kerim sonrası kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur, "8 yıl önce bugün 15 Temmuz destanını yazanlardan Mehmet Karaaslan kardeşimizin kabrinin başındayız. Allah şehadetini kabul eylesin. Şehitlerin efendisi imam Hüseyin'in şöyle bir sözü vardır. 'mektebinde şehadet olan bir topluluk için esaret yoktur'. Şehadet kavramını belli aralıklarla bize hatırlatan şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Eğer tarihten ders alınırsa bu olaylar tekerrür etmez. 15 Temmuz'un üzerinden 8 yıl geçti. Bu süre içerinde bu olayın faillerinin bir kısmı cezalar aldı. Hâlbuki bu kuklaları oynatanlara kimseler dokunamadı. Halen kürecikler incirlik üstleri ve Türkiye de adı geçmeyen, bilinmeyen bunları destekleyen siyasi oluşumlar halen dimdik ayakta tutuluyor. Bunlara göz atmak lazım. Bunlara göz atılmadığı mühletçe tarih tekrardan tekerrür edecektir. "şeklinde konuştu.

"Şehadet, asla geri durulacak bir şey değildir"

Şehadetin asla geri durulacak bir şey olmadığını söyleyen araştırmacı yazar Faruk Kuzu," Şehadet inançlı insanların koşarak gitmeye çalıştığı bir menzildir. Kerbela hadisesi çok üzücü bir hadisedir ama bin yıldır ümmeti ayakta tutan bir unsurdur. Şehadet herkese nasip olmuyor. Allah'ın takdiridir. O takdire layık olabilmek için de çok çalışmak ve koşturmak gerekir. Şehitlerin ortak özelliklerinin başında Allah'u Teâlâ'nın dinine adanmışlık gelir. Biz şehit Mehmet Karaaslan'ın dava arkadaşları olarak şehadet mektebinden içeri girmek için bir gayretimiz var. Biz demokrasi şehidi tabirini kabul etmiyoruz. Bunlar İslam, Kur'an şehididir ve canlarını İslam toprakları için feda etmişlerdir. Çanakkale şehitlerine biz cumhuriyet şehidi diyor muyuz? Hayır. Çanakkale şehitleri İslam şehitleridir. Maalesef 15 Temmuz şehitlerine, şehit olduktan sonra basın organları tarafından demokrasi şehitleri dendi. Bizler bunu kabul etmiyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir