• DOLAR 33.924
  • EURO 37.561
  • ALTIN 2768.425
  • ...
100 metreden daha yakın! Gizli servis mercek altında!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Başkan Trump hayatına kast eden saldırıyı ufak sıyrıklarla atlattı. ABD tarihinde ise 4 başkan uğradıkları suikast girişimlerinde hayatını kaybetti.1963 yılında ABD Başkanı John F. Kennedy’nin üstü açık araçta vurularak öldürülmesi üzerine birçok komplo teorisi de üretildi.

Gizli Servis’in Amerikan başkanlarını koruma görevi ile yetkilendirilmesi tarihteki üçüncü başkanın suikasta uğraması sonrası oldu. Gizli Servis’in üniformalı ve üniformasız görev yapan 8 bin civarında personeli bulunuyor. 2024 itibariyle Gizli Servis eski başkanların 16 yaşına basmamış çocukları dahil, daimi olarak 34 kişiyi koruyor.

Thomas Matthew Crooks’un nasıl olup da Donald Trump’a 100 metreden biraz daha fazla mesafeye kadar yaklaşabildiği üzerine birçok soru soruluyor. Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 22 Temmuz’da Kongre’deki oturumda bu sorulara yanıt verecek. Yapılan hesaplamalar, saldırganın 135 metre mesafeden Trump’ı hedef aldığını gösteriyor.

Ortaya atılan iddialardan biri, güvenlik için daha fazla ajanın talep edildiği ancak bunun sağlanmadığı yönündeydi. Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi bunun doğru olmadığını duyurdu.Bir başka iddia da Başkan Joe Biden’ın eşi Jil Biden’ın korunması için Gizli Servis kaynaklarının buraya kullanıldığına yönelikti ve bu iddia da yalanlandı. BBC’nin konuştuğu suikastçıyı saldırı öncesi fark eden bir görgü tanığı, polisi saldırganın yeri konusunda uyarmaya çalıştıklarını, ancak yanıt alamadıklarını anlattı.

Thomas Matthew Crooks, Trump’ı hedef aldığı çatıda keskin nişancı polisler tarafından vurularak öldürüldü.Güvenlik birimleri Crooks’un hangi sebeple Trump’ı öldürmek istediğini belirlemeye çalışırken, Gizli Servis ekseninde de bir iç inceleme yapılacak. O incelemede bu sorulara yanıt verilmesi muhtemel:

Saldırganın bulunduğu çatı kontrol edilmedi mi?İnsan kaynağı yetersiz miydi? Uyarılar ciddiye alınmadı mı? Trump kürsüden yeterince hızlı indirildi mi?

Birçok eski ajan ve güvenlik yetkilisinin “ciddi bir hata” olarak adlandırdığı olayla ilgili inceleme ön sonuçlarının yakın zaman içinde açıklanması bekleniyor.

CNN

Bu haberler de ilginizi çekebilir