• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Proje ve Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Proje ve Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü, 4 yoğun bir katılım ile hizmete açıldı.


TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Projelerinde koordinasyon görevi üstlenecek olan merkez, üniversitenin gelişiminde önemli bir rol oynayacak.


Açılışa Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Uysal, İİBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Birol Kovancılar ve Doç. Dr. Mustafa Miynat, İİBF Proje ve Bilimsel Araştırmalar Koordinatörü Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç ve öğretim üyeleri katıldı.


Açılışta konuşma yapan Rektör Pakdemirli, "Bilimsel Araştırma Projelerinde kendi yetkimiz dâhilindeki gereken iyileştirmeleri yaptık. Ancak, üniversitelerin başarılarına bakıldığı zaman BAP Projeleri yanında; TÜBİTAK, SANTEZ ve KOSGEB gibi dış kaynaklı projeler, uluslararası projeler ve Avrupa Birliği projeleri de önem kazanıyor. Bu nedenle bizim asıl hedefimiz dış kaynakları çekerek üniversitemizi geliştirmektir." dedi.


"Bildiğiniz üzere Bilimsel Araştırma Projelerinde öğretim elemanlarımıza 20 bin TL'ye kadar destek verebiliyoruz." diyen Pakdemirli, "Ancak bir öğretim üyesi TÜBİTAK Projesi aldığında, tek başına 360 bin TL'lik bir kaynağa sahip oluyor. Bu tür dış kaynaklar üniversitenin gelişmesi açısından çok önemli. Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği çok büyük çaplı projeler var. Bu kaynaklara mutlaka ulaşmamız gerekiyor. Öğretim üyelerimiz zaten bilimsel çalışmalar yapıyorlar, fakat bu çalışmaların proje formatına sokulması gerekiyor. Amerika'da öğretim üyeleri her çalışmasını projelendirmeye ve dış kaynaklardan üniversiteye gelir elde etmeye çalışıyor." İfadelerine yer verdi.


2004'te TÜBİTAK'ta göreve başladığında bu değişim yeni başladığını belirten Pakdemirli, TÜBİTAK'ı eski formatından çok hızlı bir şekilde çıkararak, Amerika'daki sisteme benzer hale getirdiler ve TÜBİTAK çok daha esnek bir yapıya kavuşmuş oldu. Aynı zamanda değerlendiricilerin de daha objektif olması için, bilimsel kriterleri sağlamak şartıyla Edirne'den Kars'a her bölgeden panelist çağırmaya başladılar. 2004 TÜBİTAK için dönüm noktasıydı. İlk panelleri yapanlar arasında ben de vardım. TÜBİTAK 2004 yılına göre, şu an çok gelişmiş durumda ve çok fazla proje konusu var. İktisadi ve İdari Birimler Fakültemiz Proje ve Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğünü kurarak bu anlamda öncü oldu. Umarım bu birim ve yaptığı çalışmalar verimli olur ve iyi sonuçlar alırız." diye konuştu. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir