• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şucayi Mahallesi'ne işgal saldırısı: 3 şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel medya, işgal savaş uçaklarının Şucaiye Mahallesi'ndeki Mensura Caddesi'nde bir grup sivili hedef aldığını, bunun sonucunda 3 kişinin şehit olduğunu ve bazılarının da yaralandığını bildirdi.

Öte yandan saldırıların 283. gününde işgalci topçu birliklerinin Gazze'nin Tel el-Hava, Şeyh Aclin ve el-Sabra mahallelerine çok sayıda top atışında bulunduğu, helikopterlerin de şehrin güneybatısındaki Tel el-Hava Mahallesi'nde sivillere ateş açtığı bildirildi.

İşgal topçusunun Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zeytun Mahallesi'ndeki 8. Sokak civarını bombaladığı kaydedildi.

İşgal savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Megazi kampındaki bir evi hedef alması sonucu Kızılay sağlık görevlilerinin 3'ü çocuk 5 şehidin cenazesine ulaştığı ifade edildi.

İşgalcilerin ayrıca Muğraka bölgesini, Nuseyrat kampının kuzeyini ve El-Burei, kampının doğu bölgelerini bombaladığı, El Zehra bölgesinin kuzeybatısında da helikopterlerinden ateş açtığı bildirildi.

İşgal helikopterinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasındaki bir eve füze attığı ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Refah kentinde de işgal topçusunun, helikopterlerden yapılan ateşle eş zamanlı olarak şehrin batı bölgelerine çok sayıda top mermisi attığı kaydedildi.

İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 584'ten fazla kişiyi katletti, 88 bin 881'den fazla kişiyi de yaraladı. Enkaz altında da halen binlerce kişi kayıp. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir