• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Aşura günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilmesi başta olmak üzere İslam tarihinde önemli hadiseleri içerisinde barındıran Aşura günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj paylaştı.

Mesajı, Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

Mesajına Allah'a hamd, Peygamber Efendimiz'e salat ve selam ile başlayan Kaya, "Size ne oldu da Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!' diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?" ayeti kerimesiyle devam ederek 10 Muharrem'in İslam tarihinde nice güzel hadiselerin de yaşandığı bir gün olduğunu, bugünde peygamberlerle ilgili güzel anıların yaşandığının tarihte kayıtlı olduğuna vurgu yaptı.

"Hazreti Hüseyin'in direniş şiarını rehber edinen en seçkin topluluklardan biri Gazze halkıdır"

İslam Tarihinin, belki de insanlık tarihinin en acı hadiselerinden birinin bugünde yaşandığını kaydeden Kaya, "Muharrem denilince, Aşura denilince ümmetin hatırına yaşanan Kerbela hadisesi gelmektedir. Kerbela ümmetin izzet, onur, adalet, özgürlük, kahramanlık, Allah için feda olma savaşıdır. Resulullah'ın ciğerparesi, cennet gençlerinin efendisi Hazreti Hüseyin, dedesi Resulullah'ın dinini tehlikede görünce canını ve tüm ailesini feda etme pahasına meydana indi ve 'Ey kılıçlar! Resulullah'ın dini ayakta kalacaksa alın bedenimi, dökün kanımı' diye haykırdı." dedi.

Tarih boyunca nice kahramanların, Hüseyinlerin ve izzet sahibi toplulukların İmam Hüseyin'in bu şiarını kendilerine rehber edindiğini ifadelerine ekleyen Kaya, "Dinlerini ihya etmek ve izzetlerini koruyup onurluca yaşamak için kendilerinden kat kat güçlü zalim ordularla savaştılar. Günümüzde de Hazreti Hüseyin'in direniş şiarını rehber edinip zillet ve esarete boyun eğmeyen kahraman toplumlar mevcuttur. Bu toplulukların en seçkinlerinden biri de hiç kuşkusuz Gazze halkıdır. Bugün Gazze çağdaş bir Kerbela'dır. Tüm Filistin toprakları birer Kerbela Çölü'ne dönmüş durumdadır. Filistin, Gazze, Ramallah, Kudüs, Cenin topyekûn bir kerb-u bela kesilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu çağdaş Kerbela vahşetine karşı duyarsız kalmayacağız"

Tüm şeytani güçlerin maddi ve manevi desteğini arkasına alan, emperyalist güçler tarafından en modern ve ölümcül silahlarla donatılan siyonist yahudilerin, İslam dünyasının derin sessizliği ve kahredici gafleti altında Filistin halkına, Gazze halkına ölüm kusmakta olduğuna vurgu yapan Kaya, şunları söyledi:

"Gazze ve Filistin'in diğer şehirleri vahşi barbarların elleriyle yakılıp yıkılmakta, evler yerle bir edilmektedir. Her gün onlarca masum, savunmasız kadın ve çocuk hunharca katledilmektedir. Tüyleri diken diken eden bir Kerbela hadisesi yaşanmaktadır. Ama bir avuç kahraman, İslami direnişin yiğit evlatları tüm dünyayla savaşma pahasına İslam'ın onur ve izzetini çiğnetmemekte, rehberleri Hazreti Hüseyin gibi cihad meydanlarında aslanlar gibi kükremekte, 'Ya şehadet ya zafer' diye haykırmaktadırlar."

Kaya, "İzzet ve onurun, cesaret ve kahramanlığın kitabını yazan bu yiğitlere destek tüm Müslümanların görevidir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu çağdaş Kerbela vahşetine karşı duyarsız kalmayacağız. 'Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela' şiarıyla donanmış olarak Gazze'de direnen kahraman mücahit kardeşlerimize tüm imkanlarımızla destek olacağız. Maddi, manevi her yolla Gazze'nin yanında duracak, Gazze direnişini her yerde savunamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir