• DOLAR 33.989
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2749.327
  • ...
İran'ın yeni liderinden Heniyye'ye: Filistin'i yalnız bırakmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAZMA DURMAZ-   İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hamas'tan Gazze'deki son durumun ele alındığı görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi;

''Hareketin lideri, Pezeşkitan'IN Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebriklerini yineledi.

▪️ Heniyye, direniş liderlerini hedef alan asılsız iddialara atıfta bulunarak, dün Han Yunus ve El Şati katliamları da dahil olmak üzere işgal tarafından sivilleri hedef alan  katliamları değerlendi.  Bu katliamların Hamas ve direniş gruplarının ateşkes müzakerelerine ilişkin olumlu tutumuna rağmen gerçekleştiğine dikkat çekerek  Netanyahu'nun, son açıklamalarında arabulucular aracılığıyla yapılan fikir alışverişinde bulunulan öneri metinlerinde yer almayan yeni koşullar ortaya koyduğunu belirtti.  Bu da Netanyahu'nun bir anlaşmaya varmak yerine saldırıyı sürdürüp tırmandırmak istediğini doğruluyor.

▪️ Hareketin lideri, İslam Cumhuriyeti'nin Filistin'e yönelik tutumunu, direnişini ve davamıza çeşitli düzeylerde verdiği desteği takdir ettiğini ifade ederek, Filistin'e yönelik saldırıyı durdurmak için daha fazla siyasi ve diplomatik çaba sarf etme arzusunu dile getirdi. 

▪️  İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bu korkunç suçun, oluşumun  soykırımı sürdürme ve direniş iradesini kırma arzusunu gösterdiğini belirterek, işgalin El Mawasi bölgesinde yerinden edilmiş nüfusa yönelik başlattığı vahşi saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadığını ifade etti. 

▪️ İslam Cumhuriyeti'nin bu zor koşullarda Filistin halkını yalnız bırakmayacağını vurgulayarak, hükümetinin Filistin meselesini İslam dünyasının ana meselesi olduğu için önceliklerinin başına koyacağını vurguladı.

Pezeşkiyan şöyle konuştu;  “Savaşın ve soykırımın durdurulması için elimizden geleni yapıyoruz.''  Pezeşkiyan uzun vadede atılması gereken adımın işgalin sona erdirilmesi ve Filistin halkının tüm haklarını alması olduğunu vurguladı.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir