• DOLAR 34.184
  • EURO 38.323
  • ALTIN 2904.229
  • ...
İşgal çetesi Gazze'de su şebekelerini hedef alarak Filistinlileri susuz bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal kuvvetlerinin 9 aydır devam eden şiddetli saldırıları ve altyapıyı hedef alması nedeniyle başta kuzey bölgeleri olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki yüzbinlerce Filistinli, birkaç litre su bulabilmek için uzun mesafeler kat ederken, güvenli içme suyu sağlama konusunda büyük zorluklar yaşıyor.

İşgal rejimi su kuyularını ve alt yapıyı kasıtlı olarak hedef alarak Gazze kenti ile kuzey bölgelerdeki insanları susuzluğa mahkum etti.

Filistinli Hüseyin al-Mesarii, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde çalıştığı deniz suyu arıtma tesisinin yakıt olmaması nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu belirtti.

Muhabire konuşan Mesarii, işgal saldırılarının su altyapısı, su ağları ve genel olarak tedarik kaynakları üzerinde yıkıcı etkileri olduğunu belirterek, bunların yüzde 40'ının tahrip edildiğini ve ana pompaların ya işgal kuvvetleri tarafından bombalandığını ya da yakıtın tükenmesi nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu ifade etti.

Resmi açıklamalara göre, Gazze Şeridi'nde kişi başına düşen su payı işgal saldırısı sonrasında yüzde 96,5 oranında azaldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir