• DOLAR 33.996
  • EURO 37.772
  • ALTIN 2804.703
  • ...
Umman Dışişleri Bakanı, Hamas lideri Heniyye ile  görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Busaidi, Hamas lideri Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Busaidi ile Heniyye, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki El-Mevasi bölgesi ile Gazze kentindeki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği saldırıları görüştü.

Görüşmede Busaidi, sivilleri korumak ve gerekli insani yardımı sağlamak için acil uluslararası eylemin gerekliliğini vurgularken Heniyye de iletişimin devam etmesi, yapıcı diyaloğun ve uluslararası kararların uygulanmasına yönelik uluslararası çabaların güçlendirilmesinin önemine dikkati çekti.

Heniyye ayrıca, Hamas'ın, ABD'nin ateşkes için sunduğu teklifi onayladığını ve Katar ile Mısır'ın bu çerçevede gösterdiği çabalara yapıcı bir ruhla karşılık verdiğini kaydetti.

İşgal ordusunun dün Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan El-Ebyad Camisi'ni hedef alan saldırısında 18 kişi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda da 90 kişi şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir