• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
KPSS'de lisans sınavına girenler düşüncelerini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumu olan Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu tamamlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarının ilki olan Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu sona erdi.

Şanlıurfa'da Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumu olan Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna giren vatandaşlar sınav hakkındaki düşüncelerini İLKHA muhabirine anlattı.

"Matematikte bir soruyla bayağı bir cebelleştim"

Hidayet Aytuğrul

Matematikte bir soruyu çözmek için uğraş verdiğini belirten Hidayet Aytuğrul, "Matematik kısmı biraz zorlayıcıydı. Sınav iyiydi. Genel Kültürde zorlanmadım. Stresim de yoktu. Matematikte bir soruyla bayağı bir cebelleştim ama sonunda çözdüm. Mezun arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Türkçe paragrafta sorular zorlayıcı olmuştu." dedi.

"Beklediğim gibi tam olarak geçmedi"

Mehmet Koçak

Mehmet Koçak ise "Sınavım iyi geçti, Elhamdülillah güzeldi. Beklediğim gibi tam olarak geçmedi ama denemelerde yaptığım gibiydi. Vatandaşlık soruları güncel şeylerden alakasızdı. En çok matematikte zorlandım. 6 soru tek yaptım." diye konuştu.

"Türkçe rahattı, bana normal geldi"

Sabri Kurt

Genel olarak soruların güzel olduğunu söyleyen Sabri Kurt, "Tarih ve coğrafya normaldi ve rahat geçti. Matematikte son kısımlar biraz zordu. Türkçe rahattı, bana normal geldi. Genel olarak sorular güzeldi. YKS'ye benzettim. Tarih ve coğrafya bilgiye dayalı sorular içeriyordu. Türkçe kısmı az bir şey yoruma dayalıydı." şeklinde konuştu.

"KPSS zamana dayalı bir sınav"

Abdulbaki Karakaya

Abdulbaki Karakaya da, "Sınava ikinci girişim. Normal bir sınavdı. Türkçe beni çok zorlamadı. KPSS zamana dayalı bir sınav. Zamanı çok idare edemedim." ifadelerini kullandı.

"Türkçede paragraf çok uzundu"

Rıdvan Takar

Paragraf sorularının çok uzun olduğunu dile getiren Rıdvan Takar, "Sınav kolay geçti. Çalıştığım yerden çıktı. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Türkçede paragraf çok uzundu. Bir soruyu 3 dakikada çözebildik. Hedefim inşallah atanmak." dedi.

"Türkçe vakit konusunda zor anlar yaşattı"

Veysel Kızoğlu

Veysel Kızoğlu ise şunları söyledi:

"2020 yılında mezun oldum. Yine bizim için zor bir süreç geçti. Umarım hayırlısı olur. Tarihte biraz zorluk çektim, yordu. Türkçe vakit konusunda zor anlar yaşattı." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir