• DOLAR 33.996
  • EURO 37.772
  • ALTIN 2804.703
  • ...
İşgal ordusu Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Eriha kentinin batısındaki Ed-Duyuk Et-Tahta köyüne sabah baskın düzenleyen işgal ordusu, köydeki 2 ev ile bir istinat duvarını yıktı.

Öte yandan Bedevi Haklarını Savunma Örgütü (BEYDER) Başkanı Hasan Melihat, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerden oluşan bir grubun, Eriha'nın kuzeyindeki Arab Melihat topluluğuna baskın düzenlediğini belirtti.

Siyonist grubun Filistinlilerin ağıllarına saldırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Filistinli hayvan yetiştiricilerinin sık sık siyonist grupların bu tür saldırılarına maruz kaldığı vurgulandı.

El Halil'de yasa dışı yerleşim birimlerine karşı mücadele veren Filistinli aktivist Fuad el-Ammur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Filistinlilerin özel mülkleri üzerine yeni yerleşim birimleri kurduklarını söyledi.

Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Yata beldesinin doğusundaki Er-Rekkiz bölgesine prefabrik evler getirdiğini ve daha önce gasbettikleri topraklara yenilerini eklemek istediklerini ifade eden Ammur, işgal ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin saldırılarının yoğunlaşması nedeniyle El Halil'in güneyinde dağılmış haldeki Filistinlilerin sıkıntılarının gün geçtikçe daha da arttığını vurguladı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir