• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Reber Ahmed: Sınır bölgelerindeki istikrarsızlığın nedeni PKK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Ahmed, Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarında, TSK'nın PKK'ye yönelik operasyonlarını değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki istikrarsızlığın nedeninin PKK olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Ahmed, "Irak'ın tek bir ulusal politikası olmalı. Herkes bu genel ve ulusal politika çatısı altında bu konuyu ele almalı. Bu konuda birden fazla farklı görüş olamaz." ifadelerini kullandı.

Erbil ve Bağdat'ın Kürdistan Bölgesi'nin sınır bölgelerindeki istikrarsızlığa son verilmesi konusunda anlaştığını belirten Reber Ahmed, "Biz Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak bu istikrarsızlığı ortadan kaldırmak için çaba harcıyoruz." diye konuştu.

Reber Ahmed, 8 Temmuz'da yaptığı açıklamada da PKK’nin bölgedeki varlığının yasa dışı olduğunu kaydederek "Mutlulukla ifade etmeliyim ki Irak hükümeti son süreçte PKK’nin yasaklı örgüt olduğuna karar verdi. Bölge halkının ve oradaki köylülerin problemlerle karşılaşmaması ve sıkıntı çekmemesi için PKK’nin o bölgeleri terk etmesi gerekiyor." demişti.

Ahmed, PKK’nin bölgede yaşanan tüm sorunların kaynağı olduğunu vurgulamıştı.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Miri el-Musevi de 1 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin PKK elemanları olduğunu bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir