• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
BM Raportörü: Gazze soykırımı İsrail'in cezasız kalmasının 'acı meyvesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Albanese, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Gazze'deki soykırımın "israilin onlarca yıldır süren cezasızlığının acı bir meyvesi" olduğunu kaydetti.

Albanese, "Bu en karanlık zamanda, uluslararası toplum, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin'i Filistinlilerden kurtarma projesini görmezden gelmeye devam edemez ve dünyanın İsrail'i hesap vermeye çağırmadaki başarısızlığı, Gazze'de apaçık bir soykırıma yol açtı." dedi.

Daha önce Albanese, Batı medyasının Gazze'deki soykırım hakkında konuşmamasının "soykırım ve zulmün sona erdiği anlamına gelmediğini, daha ziyade bunların normalleştirilmeye çalışıldığının göstergesi" olduğunu bildirmişti. Albanese, işgalin bilinçli olarak açlığa zorlama çabalarının bir sonucu olarak, Gazze Şeridi'nin her yerinde kıtlığa tanık olunduğunu kaydetmişti.

İşgal saldırganlığının bir sonucu olarak, 17 yıldır kuşatma altında olan Gazze Şeridi sakinleri, özellikle 7 Ekim'den bu yana şiddetli gıda, su, ilaç ve yakıt tedariki kıtlığı nedeniyle kıtlığın eşiğinde ve yaklaşık iki milyon kişi yerlerinden edilmiş durumda.

İşgalin 7 Ekim 2023'ten bu yana, Amerika'nın desteğiyle Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor ve bu savaş, kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 126 binden fazla Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına ve 10 binden fazla kişinin kaybolmasına neden oldu.

İşgal, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki içler acısı insani durumu iyileştirmek için tedbir alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir