• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Kassam komutanı Deif şehit mi edildi? Hamas'tan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Siyonist işgal rejimi daha önce güvenli bölge ilan ettiği El Mevasi'de katliam yaptı. Saldırıda en az 71 kişinin şehit olduğu onlarca kişinin yaralandığı açıklandı. İşgal ordusundan katliama ilişkin yapılan açıklamada, ''(Kassam Tugayları komutanı) Muhammed el Deif'e saldırı Hamas'a ait çitlerle çevrili bir alandaydı ve oradaki insanların çoğu silahlıydı'' denildi. 

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas siyonist rejimin el Mevasi bölgesinde gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada ''İsrail'in hareketin liderlerini hedef aldığı yönündeki iddiaları yanlıştır ve El Mevasi bölgesindeki korkunç katliamın boyutunu örtbas etmeye çalışmaktadır. 

Açıklamada, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İsrail'in liderlere zarar verdiği yönündeki iddialar asılsızdır.  Bu ilk değil. İsrail, Filistinli liderlere zarar verdiğini iddia ediyor ve bunun yanlış olduğu kanıtlandı.'' denildi. 

Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri de Gazze Şeridi'nde Han Yunus'a düzenlenen saldırının  hareketin askeri kanadının lideri Muhammed el Deif'i hedef aldığını belirten açıklamanın  "boş iddia' olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri,  "Kurbanların tamamı sivil ve olup bitenler, Amerikan desteği ve küresel sessizlik ışığında imha savaşının tehlikeli bir şekilde tırmandırılmasıdır. Bu, işgalin hiçbir şeyle ilgilenmediğine dair pratik bir mesajdır.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir