• DOLAR 33.531
  • EURO 36.688
  • ALTIN 2622.318
  • ...
SON DAKİKA
YÖK'ten sahte üniversite açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde basında yer alan "Hayali Üniversite" haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaparak, yurt dışında eğitim almak isteyen adayların doğru bilgilendirilmesi ve dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamada, yurt dışında kendi imkanlarıyla yükseköğretim görmek isteyen adayların YÖK'ün iznine ihtiyaçları olmadığı ancak herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın internet sayfasında yer alan tanınan üniversiteleri kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.

1 YIL ÖNCE SUÇ İHBARINDA BULUNULDU
YÖK'ün denklik birimi web sayfasında, yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları bilgilendiren açıklamalar yapıldığı ve yanıltıcı ilanlarla kayıt yaptırmaya teşvik eden kişi ve kurumlara karşı suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Yeni Pazar Üniversitesi" olarak haberlerde yer alan suistimallere ilişkin, yaklaşık bir yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulduğu ifade edildi.

YÖK, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıları titizlikle yapmaya devam edeceğini ve hukuki yolları işlettiğini belirtti. Yurt dışında eğitim almak isteyen adayların, YÖK tarafından tanınan üniversiteler listesini kontrol etmeleri ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları önemle vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir