• DOLAR 33.568
  • EURO 36.693
  • ALTIN 2616.156
  • ...
UNRWA duyurdu: Eylül ayına kadar..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Lazzarini, işgal rejiminin, Ajansa yönelik iddialarının ardından birçok ülkenin fonlarını askıya aldığını hatırlatarak bu kapsamda, "Ajansa olan güveni yeniden sağlamak için ortaklarımızla yorulmadan çalıştık" dedi.

Yeni fon taahhütlerinin Eylül ayına kadar acil durum operasyonlarının sağlanmasına yardımcı olacağını belirten Lazzarini, Gazze Şeridi'ne günde 45 yardım kamyonunun girdiğini, bunun da kuşatma altındaki Gazze'nin ihtiyacının çok çok altında olduğunu söyledi.

Lazzarini, Gazze Şeridi'nde 9 ayı aşkın süredir devam eden savaşın sona ermesi için siyasi çözüme ulaşılması gerektiğini, aksi takdirde Gazze'de "bir nesil genç ve çocukların feda edileceğini" vurguladı.

Cuma günü, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgalin tepkilerine rağmen UNRWA'ya herhangi bir alternatifin bulunmadığını belirterek bağışçılardan Ajansa fon sağlamalarını istedi.

Guterres, bağış konferansında, acı çeken Filistinlilerin UNRWA olmadan “hayati bir yaşam halatını” kaybedecekleri konusunda uyardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir