• DOLAR 33.59
  • EURO 36.739
  • ALTIN 2618.533
  • ...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, MÜSİAD Genel Merkez Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat’ın katılımıyla tekstil sektör kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, tekstil sektörünü tüm yönleriyle ele aldıklarını söyledi.

Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Özdemir, "Bununla birlikte sektörün en önemli sorunlarından biri de kalifiye eleman problemidir. Emeği yoğun olan tekstil sektöründe talep daralmasına rağmen personel arayışı had safhaya ulaştı. Bu konuda personel eğitimi ile ilgili projelere ihtiyaç var her geçen gün artan inovasyon ve teknolojiye rağmen sektör kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bu problem tekstil sektörünün geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Kalifiyeli personeller yetiştirmek için tekstil sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalı tekstlin her branşında eğitim kursları ve projeleri geliştirilmelidir." dedi.

Konuşmasının devamında Özdemir, "Batman tekstilinin bölgemizde daha fazla gelişmesi, tekstilde yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın artması için birlikte çalışacağız. Özellikle Batman’a ait tekstil markasının oluşması için çabalıyoruz. Tekstil markasının oluşması için yapılan her proje ve çalışmalarında destekçisiyiz. Sektör fark etmeksizin her zaman ve her yerde Batman'ımız ve bölgemizin gelişmesi için yapılan, yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)