• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Çocuklar Yaz Kur'an kurslarında eğlenerek öğrenmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman il genelinde 800 cami ve Kur’an kursunda, 7 hafta sürecek kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenmenin yanı sıra çeşitli etkinliklerle eğlenerek öğrenen çocuklar cami ile buluşmanın sevincini yaşıyor.

'Bir camiden çocuk sesi gelmiyorsa geleceğinizden korkun'

Ali Çelik

Mehmet Kırçalı Cami İmamı Ali Çelik, Okulların tatil olmasıyla beraber "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" ve "Yaza Kur'an'la Merhaba" sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu camilerde 1 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kursları başladı. Camimizde de hem kız hem de erkek öğrencilerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra sosyal etkinlikler yapıyoruz. İtikat, ahlak, siyer derslerimiz var. çocuklarımıza her gün çeşitli ikram ve hediyelerimiz olmaktadır. Yarışmalar düzenlemekteyiz. Dolu dolu geçiyor yaz Kur'an kursumuz Fatih Sultan Mehmet'in 'Bir camiden çocuk sesi gelmiyorsa geleceğinizden korkun.' Bizler de bu manada Kur'an-ı Kerim öğretmenin yanı sıra kubbenin gölgesinde manevi ahlak vermek gayesindeyiz." dedi.

"Akşam ile yatsı namazı arasında isteyen çocuklarımıza kışında ders vermeye devam ediyoruz"

Bilal Taştan

Kur'an-ı Kerim derslerinin yıl boyu devam ettiğine dikkat çeken Cami imamlarından Bilal Taştan, "1 Temmuz itibariyle başlayan kurslarımız 16 Ağustos itibariyle bitecek. Aldığınız bir çiçek tohumunu özenle ekip o tohumun zamanla bir çiçek haline gelmesi neyse bu çocuklarımızın da yaz kurslarına gelmesini o çiçeğin büyümesine benzetiyorum. Çocuklarımızı bir tohum halinde Kur'an, Peygamber ilacıyla, adab-ı muaşeret kurallarıyla onları bir çiçek haline getiriyoruz. Onları memleketine , vatanına, ezanına faydalı olabilecek birer fert haline getirmeye çalışıyoruz. Yaz kursu bittikten sonra derslerinden geri kalmamak şartıyla akşam ile yatsı namazı arasında isteyen çocuklarımıza kışında ders vermeye devam ediyoruz. Her biri birer çiçek olan çocuklarımızı ne kadar sularsak o kadar ayakta durabilirler inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir