• DOLAR 34.079
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2743.47
  • ...
Bomba iddia! Kıbrıs'tan işgal rejimine  'özel kuvvet' uçuşu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  ABD Hava Kuvvetleri'nin, Gazze'yi bombalamaya başlamasından bu yana, Kıbrıs'taki İngiltere üssünden işgal rejimine  uçaklar gönderdiği ortaya çıktı.

Uçakların tamamının Amerikan özel kuvvetleri tarafından kullanıldığı düşünülen C-295 ve CN-235 tipi uçaklar olduğu belirtildi.

Gizliliği kaldırılan bu uçaklardan 18'i, 7 Ekim'den bu yana Kıbrıs'taki İngiliz hava üssü RAF Akrotiri'den Tel Aviv'e uçtukları tespit edildi.

Akrotiri, işgal rejiminin  Gazze'ye yönelik saldırısına silah ve lojistik destek sağlama yönündeki uluslararası çabanın kilit noktası konumunda.

Ancak İngiltere hükümeti, işgal rejimine  silah nakliyatı da dahil olmak üzere Akrotiri'deki ABD faaliyetlerine ilişkin herhangi bir bilgi açıklamayı her zaman reddetti.

Mayıs ayında üsten 7 Ekim'den bu yana kaç ABD Hava Kuvvetleri (USAF) uçağının havalandığı sorulduğunda Savunma Bakanı Leo Docherty , "Savunma Bakanlığı, Müttefiklerimizin operasyonları hakkında yorum yapmıyor." demişti .

Ancak Declassified , Kasım'dan Haziran'a kadar Akrotiri'den işgal rejimine uçan işaretsiz uçakların USAF tarafından işletildiğini gösteren bir seri numarasına sahip olduğunu keşfetti. 

Gazze'nin bombalanmasının başlamasından bu yana Akrotiri'den Tel Aviv'e altı adet işaretsiz C-130 uçağı daha uçtu. Bunların USAF'a ait olduğu düşünülüyor ancak Declassified'ın operatörlerini tespit etmesi mümkün olmadı .

C-130, 128 muharip asker ve yaklaşık 20 ton yük taşıyabiliyor .

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir