• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Namaz molası vermeyen otobüs firması kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Namaz molası vermeyen otobüs firmasının kınandığı basın açıklamasına Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Konya İl Teşkilatı da katılarak destek verdi.
 
Otogar kapısında toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Murat Demirci, toplanma amacının ısrarlara rağmen yolcu otobüsünün namaz vaktinde mola vermemesi olduğunu ifade ederek, "Rutin şehirlerarası bir seyahatin basın açıklamasına konu olması Türkiye gibi "muasır" bir devlet çatısı altında sadece" trajik" komiktir." dedi.
 
4 bayanın Metro Dudullu tesislerinden 03.11.2013 saat 11.10`da 42 DHB 25 plakalı araca bindikleri ifade edilen açıklamada, bayanların bilet alırken Metro Turizm Dudullu yetkililerine otobüsün namaz vakitlerinde mola verip vermeyeceğini sorduğu, kendilerine namaz için mola verileceği ifade edildiği halde böyle bir mola verilmediği belirtildi.
 
Demirci, "Kardeşlerimizin 3 vakit namazından, sadece ikindi namazlarını eda edebilmeleri ve öğle ile akşam namazlarının ne yazık ki umursanmaması sebebiyle geçmiş, geçirilmiş olması sizin ve bizim burada olma sebebimizdir.
 
İkindi namazının bir molaya tevafuk etmesi haricinde diğer 2 vakit namazın kardeşlerimizin şoföre bütün ısrarlarına rağmen kaçırılmış olması esef verici ve kınanması gereken vahim bir durumdur.
 
Bu topraklarda asıl olan İslam`dır. Ve sizin için de bizim için de şereftir. Biz sadece İslam`ın bize emri olan günde 5 vakit namazın Metro Turizmdeki bazı insanların vurdumduymazlığı yüzünden ya da gaflet mi demeli, bilemiyoruz; geçmesine - geçirilmesine rıza göstermeyeceğimizi ifade ediyoruz." diye konuştu.
 
Neden göz göre göre 2 vakit namazın heba edildiğinin izahının yapılması gerektiğini belirten Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Seyahat edenlerin hanım efendi olmaları ve fıtraten zayıf olmaları mıdır, bu pervasızlığınızın sebebi? Unutulmamalı ki, Bu toprakların her santimetre karesinde ebediyen İslam hüküm - ferma olmuş ve olacaktır. Bu dinin civanmert fertleri yapılan bu zulme asla sessiz kalmayacaklardır. Bu, böyle biline."
 
Ciddi bir muhatap buluncaya ve bu muhatap tüm Müslümanlardan özür dileyinceye kadar konuyu takip edeceklerini ifade eden Demir, "Bu, bir değil, 2 değil isteğimiz, son olmasıdır. Son olarak vaktinizi daha fazla almamak adına toparlamak gerekirse Metro Turizm`in inifiyatif kullanmayarak ve namaz vakitlerinde durmayarak sorumlu olan şoföründen tutun da tüm şirket ortaklarına kadar kınadığımızı bildiririz." dedi.
 
Basın açıklamasının ardından kalabalık, sessiz bir şekilde dağıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir