• DOLAR 33.484
  • EURO 36.63
  • ALTIN 2576.28
  • ...
Bosna Hersek'te tarihi Sinan Bey Camisi yeniden açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cajnice kentinde 1570'te Osmanlı Sadrazamı Sokullu Mehmed Paşa'nın damadı Sinan Bey tarafından inşa edildiği bilinen ve 8 Haziran 1992'de Sırpların saldırısıyla yıkılan tarihi caminin yeniden inşa edilerek ibadete açılışı için düzenlenen törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, törende yaptığı konuşmada, Sinan Bey Camisi'nin ülkedeki en güzel mimariye sahip camilerin başında geldiğini söyledi.

Caminin Osmanlı Devleti'nin yükselişte olduğu dönemde inşa edildiğini belirten Kavazovic, "Sinan Bey, Bosna'nın en büyük vakıf sahiplerinden biridir ve tarihi belgelere göre vakıf arazisinde bir ortodoks kilisesi de inşa ettirmiştir. Cami 422 yıl ayakta kaldıktan sonra etrafındaki yapılarla birlikte bombalanmış ve tamamen yıkılmıştır. Bu şehirde artık Müslümanlar yaşamıyor, buradakilerin bu durumdan dolayı daha mutlu olup olmadığını bilmiyorum ama kesinlikle daha zengin ve huzurlu değiller." diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami, cuma namazıyla ibadete açıldı. Caminin açılışı için Bosna Hersek'ten ve ülke dışından gelen birçok kişi burada dua etti.

Bakan Tunç ve törene katılanlar camiyi gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir