• DOLAR 33.5
  • EURO 36.64
  • ALTIN 2571.806
  • ...
Uluslararası Af Örgütü'nden açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Uluslararası Af Örgütü Cuma günü yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de devam eden bombardımanı ve kara operasyonlarının ortasında, Filistinli sivillere yönelik risklerin arttığını" söyledi.

Uluslararası Af Örgütü Araştırma, Savunuculuk, Politika ve Kampanyalardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Erika Guevara-Rosas, "İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırısı 38.000'den fazla Filistinliyi öldürdü ve dünyanın en kötü insani felaketlerinden birine neden oldu" dedi.

"Tüm tarafların ateşkesi, kolektif acıyı hafifletmek, daha fazla can kaybını önlemek ve tüm sivillerin korunmasını sağlamak için en acil adımdır" dedi.

Açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi'nin 10 Haziran'da tüm taraflarca acil ateşkes çağrısında bulunan kararını kabul etmesine rağmen, daha fazla İsrailli rehine ve Filistinli mahkumun serbest bırakılması için olası bir anlaşmaya ilişkin müzakereler şu ana kadar olumlu bir sonuç vermedi" denildi.

Rosas, "Tüm taraflarca acil ve sürdürülebilir bir ateşkes, son dokuz ayda tanık olduğumuz insani felaketi ve kitlesel ölüm ve yıkımı sona erdirmenin tek etkili yoludur" dedi.

Açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü, sivillere ve sivil nesnelere yönelik doğrudan saldırıları ve İsrail'in savaş suçu olarak soruşturulması gereken ayrım gözetmeyen saldırılarını belgelemiştir" denildi.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yüzlerce Filistinli, işgal ordusundan evlerinde kalmamaları konusunda uyarıda bulunan ve onları derhal tahliye etmeye ve Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine doğru ilerlemeye çağıran kayıtlı ve kayıtsız telefon görüşmeleri aldı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir