• DOLAR 34
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2819.954
  • ...
Filistinli öğrenci işgal rejimin yıktığı evde doktora tezini savundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Bi'r en-Naca bölgesinde yaşayan Enes el-Kanu, işgal rejimin devam eden saldırılarına rağmen akademik çalışmalarını aksatmadı.

Kanu, Malezya'dan Gazze'ye döndüğü sırada saldırılar patlak verdi. Bombardımanda evi yıkılan Kanu, burada her Filistinli gibi saldırıların ortaya çıkardığı koşullardan etkilendiğini ve trajediler yaşadığını söyledi.

Gümüş nanotellerin üretilmesi ve bunların ultraviyole sensörlerin imalatında kullanılması konulu doktora tezini yıkılmış evinde savunan Kanu, işgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki ablukası, kısıtlamaları ve saldırıları nedeniyle Malezya Üniversitesi'nde (USM) uzaktan doktora programında eğitimine devam etti.

Doktora tezini bitiren Kanu, USM'deki hocalarının karşısında çevrim içi şekilde doktora tezinin savunmasını yaptı.

İşgal rejimin Gazze saldırıları Kanu'nun doktora serüvenine engel olamadı
Kanu, geçen yıllarda Gazze Şeridi'ndeki İslam Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı.

Malezya'da doktora eğitimine devam eden Kanu, ailenin geçimini sağlayacak tek kişi olması sebebiyle Gazze'ye dönmek zorunda kaldı ve Gazze İslam Üniversitesinde çalışmaya başladı.

Bir süre birikim yaptıktan sonra Malezya'ya dönmek ve eğitimini tamamlamak isteyen Kanu'ya işgal rejimin 7 Ekim 2023 saldırıları engel oldu. Saldırıların durmaması ve şiddetinin giderek artması ise Filistinli öğrenciyi hayallerinden vazgeçiremedi.          AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir