• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
BM: UNRWA saldırı altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Lazzarini, BM genel merkezinde UNRWA için düzenlenen yardım konferansında konuştu.

Konuşmasının başında Gazze’de devam eden işgal saldırılarına ve yıkımına dikkati çeken Lazzarini, “Gazze büyük oranda yok ediliyor. 2 milyondan fazla insan yaşayan bir cehennemde mahsur kaldı. Harap olmuş ve gittikçe kanunsuz hale gelen bu bölgede defalarca yerlerinden edildiler. Bu acımasız savaşın asıl yükünü çocuklar ve kadınlar çekiyor.” dedi.

Lazzarini, Gazze'nin gölgesinde Batı Şeria'da da trajedi yaşandığına işaret ederek, ekim ayından bu yana en az 130'u çocuk olmak üzere 500'den fazla Filistinlinin katledildiğini, Filistin topraklarını gasbeden siyonist israilliler ve askerler tarafından sistematik baskı olarak Filistinlilere ve kritik altyapılara yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

İşgal rejimi-Lübnan sınırındaki gerginliğin topyekun bir savaş tehdidi oluşturduğuna değinen Lazzarini, “Bölgedeki milyonlarca Filistinli mülteci endişeli ve korkuyor. Çoğu nesiller boyu kamplarda yaşadı ve içinde bulundukları kötü duruma siyasi bir çözüm bekliyor.” diye konuştu.

 “UNRWA amansız saldırı altında”

Lazzarini, UNRWA’nın bölgedeki yardım kuruluşu olarak Filistinlilerin tek umudu olduğunu ve Filistinli mültecilerin haklarını koruduğunu, aynı zamanda siyonist israilin “amansız saldırıları altında” sendelediğini belirterek, “30 yılı aşkın insani yardım çalışmaları içinde bulunan biri olarak, bu alanda uluslararası hukuk kapsamında korunan tesislerin ve işleyişinin bu kadar bariz bir şekilde ihlal edildiğini hiç görmedim.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir