• DOLAR 34.208
  • EURO 37.123
  • ALTIN 2979.393
  • ...
ABD, Gazze yüzer havuzunun nihai olarak kaldırılacağını duyurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yardım götürmek için artık gerekli olmadığı için kaldırımın tamamen kaldırılacağını söyledi.

Bu konudaki nihai kararın ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından açıklanacağını vurgulayan Lavrov, "Ancak kısa sürede liman operasyonlarını tamamen durduracağımızı umuyorum" dedi.

"Gazze'deki sorun artık yardımların girişi değil, yardımın güvenli bir şekilde ulaştırılmasıdır" dedi.

İskelenin, faaliyete başladıktan bir haftadan biraz daha uzun bir süre sonra, 25 Mayıs'ta vuran kuvvetli rüzgarlar ve dalgalar nedeniyle bazı onarımlar için kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

7 Haziran'da yeniden takıldı ve yaklaşık bir hafta kullanıldı ve ardından 14 Haziran'da kötü hava koşulları nedeniyle tekrar kaldırıldı.

Günler sonra yeniden kuruldu, ancak yüksek dalgalar ABD kuvvetlerini 28 Haziran'da üçüncü kez kaldırmaya zorladı, ancak Çarşamba günü yeniden kuruldu.

Tel Aviv, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırımı önlemek ve Gazze'deki feci insani durumu iyileştirmek için önlemler alma emirlerini görmezden gelerek savaşı sürdürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir