• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
DEAH'ta Troit Biyopsisi uygulamalarına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi(DEAH) tiroidin iyi ya da kötü huylu olması konusunda tanı ve teşhis için kullanılan İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi uygulamasına başladı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlanan İnce İğne Aspirasyon Biyospsisi ile tiroit bezindeki anormal doku büyümelerindeki riskler ortaya çıkarılıyor.

Tiroit bezinin içinde normal tiroit dokusundan faklı bir yapıdaki yumru şeklinde leblebi, nohut ve bazen de ceviz veya portakal büyüklüğünde olabilen nodüllerin iyi huylu ya da kanserli olup olmadığı İnce İğne Aspirasyonu ile anlaşılabildiği ifade edildi.

DEAH Endokrin Uzmanı Dr. Havva Sezer tiroidin kadınlarda erkeklere oranlara 4 kat daha fazla görüldüğünü belirterek genetik kalıtımında nodüllerde etkili olduğunu dikkat çekti.

Sezer, "Biyopsi sırasında uyuşturma yapmaya gerek yoktur. Biyopsi sonrası ağrı ve rahatsızlık hissi olursa buz uygulaması yapılabilir. Biyopsi sonrası yavaşça yataktan kalkarak beş dakika kadar oturduktan sonra hasta evine ya da işine dönebilir." dedi.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu imkânlar doğrultusunda bu gibi tıbbi gelişimlerin sağlanacağını kaydetti.

Kurtoğlu; "Hastanemizde bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni poliklinikler ve yeni alanlar açma gayretindeyiz. Halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek adına Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanemizde biyopsi uygulamalarına başladık. Kapasitemiz çerçevesinde hastanemizdeki alanları tıbbi donanımlarla destekleme işlemlerimiz sürecektir." ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir