• DOLAR 33.993
  • EURO 37.9
  • ALTIN 2822.77
  • ...
Adıyaman'da Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cami imam hatibi Abdullah Sağlam ve müezzin İsmail Solgun öncülüğünde hazırlanan aşure, cuma namazı çıkışı ikram edilerek hem Hicri yılbaşı hem de Muharrem ayının önemi vatandaşlara hatırlatıldı.

Adıyaman İl Müftü Yardımcılarından Mehmet Fehmi Sevil, "Yeni Hicri bir seneye girmiş bulunmaktayız. Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayına geçtiğimiz pazar günü itibariyle girmiş bulunmaktayız. TDV'nin katkılarıyla bugün Mehmet Zahit Kotku Cami'nde cami cemaatimize aşure ikramında bulunuyor. Muharrem ayı ham aylardan olan ve hürmet gösterilmesi gereken bir aydır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhivessellem) Mekke'den Medine'ye hicret edince oradaki Yahudileri oruç tuttuğunu görünce onlara sorar, 'Niye bugün oruç tutuyorsunuz?' onlarda, 'Cenab-ı Allah Hazreti Musa ve O'na  inananları  Firavun'un zulmünden kurtardığı için O'na bir şükür olarak bugün oruç tutuyoruz.' dedikleri zaman Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhivessellem), 'Ben size nazaran Musa'ya daha yakınım.' der. Ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhivessellem) o günden sonra bir öncesinden veya bir gün sonrasında olmak üzere aşure günü de oruç tutar. Ve oruç tutmamızı biz tavsiye eder." dedi.

"Aşure bizim birliğimizin, berberliğimizin sembolü olmalıdır"

Kerbelada şehit olan Peygamber ailesinin şehadetinden ders çıkarılması gerektiğini dile getiren Sevil, "Muharrem ayının onu geldiğinde maalesef Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu aleyhivessellem) 'Gülüm, reyhanım.' diye hitap ettiği cennet gençlerinin efendisi Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt'ten yetmişten fazla insan bugün şehit edilmiştir. Bu vesileyle bizde bu acı olaydan ders çıkarmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmalıyız. Aşure bizim birliğimizin, berberliğimizin sembolü olmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir