• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
35 yıla aşkın çöp toplama alanı ile temiz su deposunun aynı yerde olması tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

35 yıla aşkın boş arazide oluşturulan çöp toplama merkezi ve yapımı 3-4  yıla dayanan su şebekesi deposunun aynı yerde olması hem araziye hem tarım alanlarına hem de civardaki olan vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.

İlçe merkezine 300 metre uzaklıkta kurulan çöp toplama merkezinin 3 yıl önce yapımı tamamlanan geri dönüşümlü çöp toplama merkezine aktarılmamasına büyük tepki gösteriliyor.

Konu hakkında İLKHA muhabirine konuşan Ömerli İş Adamlar Dernek Başkanı Mehmet Nezir Uzunkaya, daha önce yetkililerin çöp toplama merkezinin kaldırılması yönünde verilen sözün tutulmamasıyla yıllardan beridir hem su noktasında hem de temiz hava noktasında eziyet çektiklerini dile getirdi.

Memleketin hiçbir yerinde içme suyu ile çöp toplama alanının aynı yerde görülmediğini vurgulayan Uzunkaya, “İlçemizde hem çöp alanı hem de evlere dağıtılan temiz su şebeke merkezi aynı konumda yer alıyor. İlçemize verilen şebeke suyumuz çöp alanından çıkan pis kokunun tehlikesi altındadır. Evlerimizde sık sık su filtrelerini değiştirmek zorunda kalıyoruz. İçme suyu ile çöp toplama alanı hiç yan yana olur mu? Ayrıca 5 yıl önce Çevre ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından burada bulunan çöp alanın temizlenip ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı sözü verildi. Maalesef o günden şimdiye kadar temizlenen çöp alanı tekrardan çöplerle dolup taştı. Kurban Bayramı’na 2 gün kala buradaki çöp alanında büyük bir yangın meydana geldi. Erken müdahale yapmamış olsaydık yanı başında olan petrol istasyonuna sıçrama ihtimali çok yüksekti. Ayrıca dinlenme tesisimizde çöpte çıkan yangınla beraber çok pis bir koku yayıldı. Bu tür pis kokulara yıllardır maruz kalıyoruz.” şeklinde ifade etti.

“İlçe merkezine 300 metre uzaklıkta çöp alanının kurulması nerede görülmüş?”

Etrafa saçılan çöplerin civardaki tarım ürünleri ve ağaçlara zarar verdiğini aktaran Uzunkaya, “Çöp alanının bir an önce buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bize verinle vaatler yerine getirilmelidir. İlçe merkezine 300 metre uzaklıkta çöp alanının kurulması nerede görülmüş? Bu konuda çok mağduriyet çekiyoruz. Halk olarak bunu mağduriyeti çekmek zorunda değiliz. Ömerli ilçemiz çok güzel bir ilçemizdir. Ancak bu tür eziyetleri hak etmiyor. Her gün çöp konteynırları ilçeden topladıkları çöpleri su deposu merkezinin olduğu alana döküyor. Bütün yetkili kurum amirlerine çağrımız, bu çirkin görüntünün bir an önce ıslah edilmeli ve sudan dolayı oluşabilecek zararların önüne geçilmelidir. Aynı zamanda bu çöpler hem yer altına hem çevreye hem de çevrede ekili olan ürün ve ağaçlara zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

“3 yıldan beri yapımı tamamlanan geri dönüşümlü çöp toplama merkezine neden buradaki çöpler taşınmıyor?”

Çöp sorunun 35 yıla aşkın devam ettiğini belirten Uzunkaya, “Burada bulun çöp alanı sorunu 35-40 yıla yakın devam etmektedir. Ayrıca ilçemize tam teşekkürlü geri dönüşümlü çöp toplama merkezi kurulmasına rağmen halen faaliyete geçmemiştir. 3 yıldan beri yapımı tamamlanan geri dönüşümlü çöp toplama merkezine neden buradaki çöpler taşınmıyor? Bütün yetkili kurum amirlerini burada çöpten gelen kokuya karşı 5 dakika durmaları için davet ediyorum. Dolayısıyla bu mağduriyeti çektiğimizden üzerime düşen hakkımı helal etmiyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir