• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Kur'an eğitimi alan çocuklar: Cami sayesinde dinimizi öğreniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene milyonlarca çocuğun cami ve Kur'an kurslarına akın ettiği yaz Kur'an kursları, “Elif, Be, Te, Se, Cim Başlıyor Kur'an Sevincim” sloganıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da başlamıştı.

1 Temuzda başlayan Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösteren çocuklara Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretilmeye çalışılacak. Camiler, bir buçuk ay boyunca çocuk sesleriyle şenlenecek.

Yaz Kur'an kursunda camiye gelen çocuklarla ilgilenenlerden Haznevi Camii Müezzini Mehmet Ali Çelik, yaz Kur'an kurlarına rağbetin yoğun olduğunu ve çok güzel geçtiğini söyledi.

Cami ve kurslara giden çocuklar ise Kur'an öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı. 

"Her gün yeni şeyler öğreniyoruz"

Fuat Ali Üzüm

Herkesin camiye gelmesi gerektiğini ve tavsiye ettiğini ifade eden Fuat Ali Üzüm, "Okullar tatil olduktan sonra camiye gelip kaydımızı yaptık. Camide hem eğleniyoruz hem dinimizi öğreniyoruz hem de Kur'an'ımızı öğreniyoruz ve her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bunlarla beraber peygamberlerin hayatını ve nefis nasıl terbiye edilir diye konuları da öğreniyoruz. Bugün de inşallah Cuma namazımızı da kılacağız. Herkesin camiye gelmesini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Camide çok fayda görüyorum"

Emir Kalkan

Birçok şeyi camiye geldikten sonra öğrendiğini söyleyen Emir Kalkan, "Yaz Kur'an kursu 09.00'da başlayıp öğlen namazımızı kıldıktan sonra eve gidiyoruz. Camide çok fayda görüyorum. Burada Kur'an okuyoruz, sohbetler ediliyor, peygamberlerin hayatını öğreniyoruz. Arada teneffüs yapıyoruz ve bazen de hafta sonları aktiviteler yapıyoruz. Benim yaşımdaki ve küçük olanlara tavsiyem camiye gitmeleridir. Çünkü çok faydalıdır." diye konuştu.

"Namaz kılmayı da öğrendim"

Yusuf Altun

5'inci sınıfı bitirdiğini ve 90 günlük tatil sürecinde camide İslam dinini öğrenmeye geldiğini belirten Yusuf Altun, "Burada dinimi öğrendiğim gibi oyunlar oynuyor ve eğlenceli vakitler de geçiyoruz. Şimdi elifba okuyorum. İki hafta içerinde elifbayı bitirdikten sonra inşallah Kur'an'a geçeceğim. Namaz kılmayı da öğrendim. Herkese camiye gelmeyi tavsiye ediyorum." dedi.

"Elifbaya yeni başladım ama iyi ilerliyorum"

Muhammed Can Acar

Daha yeni camiye başladığını söyleyen Muhammed Can Acar ise şunları söyledi: "Okullar 90 günlük tatile girdiği için camiye gelmeye karar verdim. Daha öncede hem Cuma namazlarına hem de arada camiye gelip namaz kılardım. Elifbaya yeni başladım ama iyi ilerliyorum. Hereksin camiye gelmesini tavsiye ederim."

"Çocukların camiye rağbetleri her yıl git gide artıyor"

Mehmet Ali Çelik

Yaz Kur'an Kursunda camiye gelen çocuklarla ilgilenenlerden Haznevi Camii Müezzini Mehmet Ali Çelik, Yaz Kur'an Kurlarına rağbetin yoğun olduğunu çok güzel geçtiğini söyledi.

Çelik, "Özellikle bu yıl Yaz Kur'an Kurslarına talep çok. Çocuklar camide Kur'an'ı Kerim, namaz kılma, temel dini bilgiler, ailede terbiye, birbirleriyle nasıl sağlıklı iletişim kuracaklarını ve sosyal etkinlikler de öğretiyoruz. Çocukların camiye rağbetleri her yıl git gide artıyor ve daha da artmasını isteriz. Şu anki zamanda eğer çocuklarımıza dinlerini öğretemezsek, maalesef yanlış yollara gittiklerini görüyoruz. Tek isteğimiz tüm dünyada çocukların güzel bir şekilde dinlerini öğrenerek yetişmeleridir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir