• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Macaristan Başbakanı Orban, NATO zirvesinin ardından Trump'la görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya ve Çin ziyaretlerinin ardından Ukrayna hakkında 'barış misyonu' görüşmeleri kapsamında Donald Trump ile bir araya geldi.

Trump'ın Palm Beach Mar-a-Lago'daki evinde gerçekleşen ikili görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Orban, görüşmeyi "Barış Misyonu 5.0" olarak nitelendirdi.

Trump'ın Ukrayna'daki krizi çözeceğini savunan Orban, "Barışı sağlamanın yollarını tartıştık. Günün iyi haberi: Çözecek!" ifadelerini kullandı.

Orban'ın Trump ile ikili görüşmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i ülkelerinde ziyaret etmesinin hemen ardından geldi.

Bu ay Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını devralan sağcı Orban, Trump'ı açıkça destekliyor ve 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayıyla en son Mart ayında görüşmüştü.

Trump, Orban'ın paylaşımına Truth Social sitesinde şu şekilde yanıt verdi: "Teşekkürler Viktor. 'Barış' olmalı, hem de hemen. Başlamaması gereken bir savaşta çok fazla insan öldü!"

Orban'ın, Ukrayna'daki savaş konusunda Putin'le "barış misyonu" olarak nitelendirdiği görüşmeleri yapmak üzere Moskova'ya gitmesi AB'de infiale yol açmıştı.

Macar liderin Rusya ziyareti, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere Kiev'e yaptığı ziyaretin ardından gerçekleşmişti.

27 ülkeden oluşan AB, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kabul etmiyor ve Moskova'ya benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir