• DOLAR 34.104
  • EURO 37.693
  • ALTIN 2748.736
  • ...
İşgalciler Gazze'nin batısından kısmen çekildi! Arkalarında ise onlarca naaş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal yaptığı yazılı açıklamada, işgal ordusunun Tel el-Hava Mahallesi'nin sanayi bölgesinden ve Hasta Dostları Hastanesi'nden Tel el-Hava'nın güneyine doğru geri çekildiğini söyledi.

Basal, sivil savunma ekiplerinin Tel el-Hava ve sanayi bölgesinde Filistinlilerin yakılmış naaşlarının bulduğunu ve bazı evlerin tamamen yandığını belirtti.

Sivil Savunma sözcüsü açıklamasında Tel el-Hava Mahallesi ile sanayi bölgesinden sürekli imdat çağrıları aldıklarını kaydederek, "Sanayi bölgesindeki ara sokaklarda ve evlerin içinde onlarca Filistinlinin cesedi bulundu." ifadelerine yer verdi.

El-Ehli Baptist Hastanesi'nden AA'ya verilen bilgilere göre ise Tel el-Hava Mahallesi'nin çeşitli bölgelerinde 56 Filistinlinin naaşına ulaşıldığı kaydedildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada ise "İsrail'in Tel el-Hava Mahallesi'nde gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin bilgiler var." ifadeleri kullanıldı.

Görgü tanıkları AA'ya, Tel el-Hava Mahallesi ve sanayi bölgesinde yüzlerce evin işgal güçleri tarafından kısmen yakıldığını veya tamamen yıkıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir