• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Ramanlı: “NETANYAHU VE ÇETESİ  ÜLKEMİZDE DE YARGILANMALI”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023 tarihinde TBMM Başkanlığına 2/1895 Esas numaralı Soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifi İçtüzük'ün 37'nci maddesine göre doğrudan Genel Kurulun gündemine alınmasına ilişkin sundukları önerge kabul edildi. Katıldığı bir TV programında, meclis genel kurulunda oylanan teklif ve bu teklif ile ilgili olumsuz değerlendirmelerde bulunan CHP ile ilgili de konuşan Ramanlı, konuşmasında önemli detaylara yer verdi.

BÜTÜN DÜNYA SESSİZ, ELBETTE İÇİMİZ YANIYOR

“9 aydan fazla bir süredir Gazze'de bir insanlık dramı, bir soykırım yaşanıyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, masum siviller bombalanıyor ve maalesef çocuk cesetleri, yaralanmış insanlar, açlığa mahkum edilmiş koca bir halk hiç kimsenin müdahale edemediği bir düzlemde siyonistlerin olmayan insafına terk edilmiş. Bütün dünya sessiz, elbette içimiz yanıyor.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Ramanlı, Meclise sundukları kanun teklifinin amacını aktardı. İlk günden bugüne kadar meydanlarda, medyada, meclis kürsüsünde, her platformda Gazze direnişini ve siyonist soykırımını gündemleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Ramanlı, “Tabii parlamenter olarak bizim de bir mesuliyetimizin olduğunun farkındaydık. Tam da bu amaçla meclise bir kanun teklifi sunduk. Bu kanun teklifimizin içeriği ana iki başlıktan oluşuyor. Birincisi, soykırım suçunu işleyen Netanyahu ve çetesinin ülkemizde de yargılanabilmesidir. İkincisi de ülkemizden siyonist saflarda savaşmak üzere giden çifte vatandaşlar var. Yani bunlar hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hem de israil vatandaşı. Bizim için önemli olan bir kişi bile olsa bu kişilerin yaptırımsız kalmaması. Neticede biz her gün o masum sivillerin katlediliş videolarını izliyoruz, kahr oluyoruz ve elimizden bir şey gelmiyor diye iç geçiriyoruz. Ama buna mukabil içimizden birileri, içimizdeki siyonistler gidip oradaki katliamlara imza atıyorsa oradaki vahşetin ortağı oluyorsa bizim buna sessiz kalmamız elbette mümkün değildir dedik. Kanun teklifimizin diğer bölümünde çifte vatandaş olup bugün Gazze’de soykırım suçunu işleyen ordunun içerisinde yer alanların çağrıya rağmen ülkeye dönmemeleri halinde vatandaşlıklarının kaybettirilmesi, mal varlıklarına el konulması ve bu mal varlığının da Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılması suretiyle faydalı bir işte kullanılması için bu teklifi vermiştik.” dedi.

KANUN TEKLİFİMİZ YASALAŞIR DİYE ÜMİT EDİYORUZ

Kanun tekliflerini 28 Aralık 2023 tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunduklarını söyleyen Ramanlı, “Her milletvekili kanun teklifi verebilir, ama her verilen kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmez. Evvela komisyonlardan geçmesi gerekiyor, ama iç tüzüğün milletvekillerine vermiş olduğu bir hak vardır. 45 gün içerisinde komisyonda bir karara bağlanmayan kanun teklifinin genel kurulda görüşülmesi için öneride bulunma hakkı vardır. Bu öneride bulunma hakkı kapsamında biz geçtiğimiz haftalarda Meclis Başkanlığı’na bu yetkimizi kullanmak istediğimizi ifade ettik ve neticede bunun oylaması yapıldı. Yani oylama bu kanun teklifinin genel kurulda görüşülüp görüşülmeyeceğine karar vermek için yapılan bir oylamaydı ve Meclisin büyük çoğunluğu buna evet dedi. Önümüzdeki süreçte de inşallah genel kurula kanun değişikliği teklifinin tümünün oylanması için de gündeme gelecek ve inşallah o zaman da aynı önceki gün gösterilen irade gibi bir irade gösterilir ve kanun teklifimiz yasalaşır diye ümit ediyoruz.” dedi.

“AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ, SAADET-GELECEK GRUBU, DEVA PARTİSİ, YENİDEN REFAH PARTİSİ VE HÜDA PAR ‘EVET’ DEDİ”

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte hukukçu olduklarını hatırlatan Ramanlı; kanun değişikliği teklifini kendi tecrübeleriyle hazırladıklarını ve hazırladıkları kanun teklifini haftalar öncesinden bütün parti gruplarının Grup Başkan Vekillerine elden teslim edip ve kendilerinden destek istediklerini söyledi. Ramanlı, “Bütün grubu bulunan partiler bu kanun teklifini kendi içlerinde değerlendireceklerini ifade ettiler. Bazıları inceledikten hemen sonra destek vereceklerini ifade ettiler. Yeniden Refah Partisi gibi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi partilerin milletvekilleri ve grupları bu kanun teklifine destek vereceklerini önceden ifade etmişlerdi. Neticede genel kurula geldi bu teklif ve AK Parti'nin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, İyi Parti’nin, Saadet-Gelecek Grubu’nun, Deva Partisi’nin, Yeniden Refah Partisi’nin ve HÜDA PAR milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.” diye belirtti.

“CHP İLE DE BU KANUN TEKLİFİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMÜŞ VE DESTEKLERİNİ İSTEMİŞTİK”

CHP’nin olumsuz tavrı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin tavrına gelecek olursak; aslında kendileriyle de bu kanun teklifi ile ilgili görüşmüştük ve desteklerini istemiştik. Onlardan bize bir dönüş olmamıştı. Yalnız dün Grup Başkan Vekillerinin kanun teklifimiz üzerine yaptığı konuşmadan anladığımız kadarıyla öyle zannediyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi, bu kanun teklifinin içeriğiyle ilgili bi haber. Çünkü şayet kanun teklifimizi gerçekten incelemiş olsalardı, bunu değerlendirmiş olsalardı o cümlelerin kurulmasının bize göre imkânı yoktu. Neticede bu kanun teklifinin görüşülmesine karar kılındı. Önümüzdeki süreçte bu kanun teklifinin oylamasına da geçilecek. Umuyor ve diliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi de bu kanun teklifinin amacını, niteliğini değerlendirdikten sonra sağlıklı bir karara varır ve inşallah onlar da bu kanun teklifinin yasalaşması hususunda üzerlerine düşeni yaparlar diye ümit ediyoruz.” dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER

Ramanlı ayrıca başıboş köpekler ile ilgili AK Parti tarafından hazırlanan yasa çalışmalarına dair “Eğer başıboş köpeklerle ilgili bir kanun teklifi gelirse biz kendi görüşlerimizi de ifade etmek suretiyle doğru olanın, isabetli olanın kanunlaşması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.                (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir