• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Yapıcıoğlu: Serebrenitsa’da Dünyanın gözleri önünde 8 binden fazla Müslüman, Sırplar tarafından katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Srebrenitsa katliamının 29'uncu yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bosna’da 11 Temmuz 1995 tarihinde yaşanan ve 8 binden fazla silahsız, savunmasız insanın sadece Müslüman oldukları için çocuk, yaşlı demeden Sırp ordusu tarafından katledilişinin yıl dönümünde, mazlum şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum; soykırımcı, vahşi katilleri bir kez daha lanetliyorum. 11 Temmuz 1995'te Birleşmiş Milletler Koruma Gücünün Hollandalı askerleri önce Müslümanların kendilerini savunabilecekleri silahlarını ellerinden almış, ardından Sırpların önünden çekilerek şehri onlara teslim etmişlerdir. Sırp kuvvetleri, sözde 'güvenli bölge' olan Srebrenitsa’yı işgal etmiş, Avrupa'nın göbeğinde, Birleşmiş Milletlerin sözde 'güvenli bölge' ilan ettiği kamplarda bulunan bütün erkekleri; çocuk, genç, yaşlı demeden otobüslerle toplu infaz noktalarına taşımış ve tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir katliam gerçekleştirmiştir." dedi.

"Soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır"

Srebrenitsa ve çevresinde, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa'da en büyük soykırım gerçekleştiğini belirten Yapıcıoğlu, " Srebrenitsa’da gerçekleşen bu soykırımın kurbanlarına ait bugüne kadar 300'den fazla toplu mezar ortaya çıkarılmış ve 13 binden fazla kişinin cesedi teşhis edilmiştir. Merhum Aliya İzzetbegoviç 'Soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' demişti. Bugün Srebrenitsa katliamının üzerinden 29 yıl geçmişken tüm dünyanın gözleri önünde 9 ayı aşkın bir süredir Gazze'de siyonistlerin eliyle vahşi bir soykırım daha gerçekleştiriliyor. Srebrenitsa’da olduğu gibi, bugün Gazze'deki soykırım da seyrediliyor. Siyonistlerin Gazze'de Filistin halkına uyguladığı zulüm ve katliamlar, modern çağın en büyük trajedilerinden biridir. Sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırılar masum çocukların, kadınların ve yaşlıların şahadetine on binlerce insanın yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden olmaktadır. Uluslararası toplumun bu konuda gösterdiği kayıtsızlık ve çifte standart, adalet ve insan hakları açısından büyük bir utançtır." ifadelerine yer verdi.

"Srebrenitsa ve Gazze katliamında Batı'nın ve uluslararası toplumun ikiyüzlü tutumu gözler önüne serilmiştir"

Gazze'de yaşanan soykırımına vurgu yapan Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı: "Her iki katliam da Batı'nın ve uluslararası toplumun ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumunu gözler önüne sermektedir. Srebrenitsa’da ve Gazze'de yaşananlar, Müslümanların sistematik olarak maruz kaldığı zulmün ve uluslararası toplumun bu zulme karşı sessiz kalmasının acı örnekleridir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü olarak ilan etti. Ancak bugün Gazze'de yeni ve çok daha vahşi bir soykırım yaşandığı hâlde Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum bir kez daha soykırımı seyretmekle yetiniyor. Hatta Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri olan ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler siyonist israile silah, asker ve para göndererek soykırıma fiilen destek veriyorlar."

"Srebrenitsa’da 29 yıl önce yaşanan soykırımın kurbanlarını rahmetle anıyorum"

Son olarak Yapıcıoğlu, "Srebrenitsa ve Gazze'de yaşanan vahşet bize bir kez daha şunu hatırlatmaktadır: Biz dinlerine tabi olmadığımız ve onlara boyun eğmediğimiz müddetçe ne Avrupa ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Müslümanların lehine bir adım atmayacak, sözde medeni dünyalarında bizlere hayat hakkı tanımayacaklardır. Ukrayna konusunda Rusya'ya karşı gösterdikleri tepki ile Filistin konusunda Siyonist israile karşı ortaya koydukları tavrı bir bakın. Aradaki fark, hemen göze çarpar. Bu iki farklı tutumun nedeni, kurbanların inancından kaynaklanmaktadır. Srebrenitsa’da 29 yıl önce yaşanan soykırımın kurbanlarını rahmetle anarken şu anda Gazze'de devam etmekte olan soykırımın önüne geçilmesi için de elinde güç, imkân ve yetki bulunanlara bir kez daha somut ve caydırıcı adımlar atmaları çağrısında bulunuyorum. Siyonistlerin Gazze'de gerçekleştirdikleri soykırımın hesabını verecekleri günün çok uzakta olmadığı inanç ve temennisiyle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir