• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şucaiye'de katliam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu, yaklaşık iki hafta süren kara saldırısının ardından geri çekildiği Şucaiye'de büyük bir yıkım ve katliam bıraktı.

Ambulans ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra sivil halk, Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiya Mahallesi'ne girerek şehit ve yaralıları aradı.

Yerel medya kaynakları, ekiplerin mahallede 60'tan fazla şehidin cenazesine ulaştığını, onlarca cesedin de halen enkaz altında olduğunu bildirdi.

İşgalin, mahalledeki konutların yüzde 85'inden fazlasını yok ettiği ve buranın yerleşime uygun olmayan bir afet bölgesi haline geldiği görüldü. Ayrıca 60 binden fazla vatandaşa hizmet veren bir sağlık kliniğinin de yok olduğuna dikkat çekildi.

Bazı mahalle sakinleri, işgal kuvvetlerinin sivillere çıkış yollarını belirtmesine rağmen, yerinden edilmeleri sırasında sivillere ateş açtığını vurguladı.

İşgalin diğer bölgelere saldırıları devam etti

Öte yanan işgal kuvvetleri Tel el-Hava Mahallesi ve Gazze şehrinin birçok mahallesine yönelik saldırılarını sürdürdü. Bu bölgelerde her türlü yaşam belirtisini yok etmeye çalışan işgal, şu ana kadar onlarca kişiyi katletti.

İlk tahminler Tel el-Hava'da en az 50 kişini şehit edildiği ve kuşatma altındaki ailelerin bulunduğunu gösteriyor.

İşgal kuvvetlerinin saldırılar düzenlediği bölgelerde ailelerin olduğu ancak siyonistlerin hedef almaları nedeniyle kendilerine ulaşılamadığı ifade ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir