• DOLAR 34.011
  • EURO 38.068
  • ALTIN 2833.956
  • ...
İşgalci siyonistlerden İbrahim Camii'ye yönelik ihlal ve saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal makamları,  özelliklerini değiştirmek için işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentindeki İbrahim Camii'nin avlusunun üzerini örttü.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, konu hakkında yaptığı açıklamada, siyonist işgalin Harem-i İbrahim Camii'nin avlusunun üstünü sac panellerle kaplamasının ciddi bir saldırı ve İslami kutsalların açık bir ihlali olduğunu söyledi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü vahşi saldırılar bağlamında meydana gelen bu ihlallerin, Harem-i İbrahim Camii'ni tamamen bir Yahudi sinagoguna dönüştürmeyi ve Müslümanların burada ibadet etmelerini engellemeyi amaçlayan bir girişim olduğunu söyledi.

Harem-i İbrahim Camii'nin her gün saldırı ve ihlallere maruz kaldığına dikkat çeken bakanlık, bu ihlallerin 1994'teki Harem-i İbrahim Camii katliamından sonra zirveye ulaştığını, zamansal ve mekânsal bölünme yoluyla Mescid-i Aksa'da da aynı adımın atılmaya çalışıldığını belirtti.

Bakanlık, Harem-i İbrahim Camii'ni işgal ve ihlalleri karşısında dokunulmazlık kazandırması beklenen insan mirası listesine alan UNESCO'nun başını çektiği uluslararası kurumları, yetkilerini kullanmaya ve işgalin bu ihlalleri sürdürmesini engellemeye çağırdı.

El Halil Belediyesi de, Harem-i İbrahim Camii'nin avlusuna çatı yapılarak işgal edilmesini kınayarak, bunu UNESCO tarafından tescilli insani mirasa yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiği ve kutsal mekânı Yahudileştirme ve mirasın özelliklerini değiştirme girişimi olarak belirtti.

Belediye, bu saldırının işgal makamlarının açık ve aleni bir şekilde ilan ettikleri Batı Şeria'nın ilhakı ve kutsal mekanlarının ele geçirilmesiyle ilgili planları dahilinde gerçekleştiğine, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananların Harem-i İbrahim Camii'nde yaşananlardan çok da uzak olmadığına dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir