• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Prof. Dr. Tarhan'dan mezuniyet töreninde Gazze vurgusu: "Zalimler için yaşasın cehennem!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üsküdar Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreniyle 11’inci dönem mezunlarını uğurladı.

Bu yılki törene Filistin ve Gazze olayları damgasını vurdu. ‘Susmayacağız, Yaşasın Zalimler için Cehennem’, ‘Filistin bu sene mezun vermedi’ pankartları ile Filistin bayrakları ve Filistin kefiyeleri dikkat çekti.

Filistin bayrağının yer aldığı atkı ile mezunlara seslenen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bugüne kadar 35 bin civarında mezun veren Üsküdar Üniversitesi’nin bugün de 8 bin 269 mezunu hayatla buluşturduğunu dile getirdi.

Mezun olan öğrencilerin hayatlarında hiç unutmayacakları üç olayla karşılaştıklarını, bunların Kovid pandemisi, 6 Şubat depremleri ve Gazze olayları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tarhan, “Yaşanan her olayın tehdit boyutu olduğu gibi bir de fırsat boyutu var. Bir şeyler de öğretiyor. Gençler hayatın yeni boyutuna geçerken, gerçeklerle karşılaşırken sadece akademik tecrübelerini değil hayat başarılarını da önemsiyoruz.” dedi.

Üniversite Senatosu Gazze’deki zulme karşı bir manifesto yayımladı

Anne babalara da seslenen Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklarınızı bize emanet ettiniz. Biz de onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Mezuniyetimize hüzün katan bir olay yaşanıyor. Filistin olayı biliyorsunuz. Gazze olayları... 75 yıl önce başlayan nekbe var. Sistematik bir şekilde yapılan soykırım var, zulüm var.” şeklinde konuştu.

Üniversite Senatosunun bu zulme karşı bir manifesto yayımladığını ve şimdiye kadar 400 bine yakın imza toplandığını söyleyen Prof. Dr. Tarhan, Kazakistan’da bir üniversite ile manifestonun imzalandığını, bu imzaları BM’ye götürmek istediklerini anlattı.

"Zalimler için yaşasın cehennem"

Prof. Dr. Tarhan, “Orada zulme uğrayan inanlara karşı içimiz acıyor, üzülüyoruz, ama bir şey yapamıyoruz. Büyük bir zalimlik, büyük bir haksızlık var Gazze’de. Evet bu yıl Filistin mezun vermedi. İnsanlık sınıfta kaldı. O nedenle ‘zalimler için yaşasın cehennem’ diyoruz.” sözleri salondan alkış aldı.

Gençlere “Kendinizi aşan hedefleriniz olsun” tavsiyesi

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Tarhan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Uğrunda emek verilecek, yorulacak, çile çekilecek bir amacınız yoksa idealiniz yoksa hayatta başarılı olmayı beklemeyin. Küçük şeylerden mutlu olmayı başaramıyorsanız da mutlu olmayı beklemeyin. Başarılı ve mutlu olmak için sahip olduğunuz şeylerin kıymetini bilin. Onlara karşı şükran duygusunu unutmayın. Kendinizi aşan hedefleriniz olsun. Yaşadığınız toplum için, ülkeniz için, aileniz için, insanlık için bir şeyler katabilecek hedefleriniz olsun. Bundan sonraki hayatınızda size daha güzel, daha verimli, daha üretken bir hayat diliyorum.”

Törende Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör de bir konuşma yaptı. Törende dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdimi oldu.

Törene Filistin damgasını vurdu

Törende Filistinli öğrenciler kürsüye çıkarak, ülkelerinde yaşananları anlattı. Bu sırada kürsüde üzerinde Türkiye ve Filistin bayraklarının ve ‘Susmayacağız, Yaşasın Zalimler için Cehennem’ yazılı pankart açıldı.

‘Yaşasın Gazze, Yaşasın Filistin, Yaşasın Türkiye, Zalimler için cehennem’ şeklinde sloganlar da atıldı.

Bu yılki törene Filistin ve Gazze olayları damgasını vurdu; ‘Filistin bu sene mezun vermedi’, ‘Nehirden denize özgür Filistin’, ‘Filistin sen bizim ruhumuzsun’, ‘Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz’ gibi pankartlar ile Filistin bayrakları, Filistin kefiyeleri dikkat çekti.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir