• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aile Birliği Korunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile birliğinin korunmasına yönelik yapılan çalışmaların önemine dikkati çeken Erbaş, aileyi bozanlara destek vermeyi bırakmaları çağrısında bulundu.

Gazze'deki saldırıları da kınayan Erbaş, dünyanın sessiz kalmasının anlaşılabilir olmadığını kaydetti.

Hatice Selma-Asım Kökoğlu Aile ve Dini Rehberlik Merkezi'nin açılışında konuşan Erbaş, aile olmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Büyüklerimiz 'Rabbimiz, bize göz aydınlığı olacak eşler, çocuklar, zürriyet nasip eyle' diye dua ederdi. Duaya bakar mısınız? Büyükler böyle dua ederlerdi. Rabbimiz bunu hatırlatıyor bize. Siz de böyle dua edin diyor adeta. Ailenin kuruluşu buradan başlar. Bu şekilde bir dua üzerine kurulursa aile, sağlam olur. Aile sağlam olursa, toplum sağlam olur. Toplum sağlam olursa, devlet, millet, insanlık sağlam olur. Onun için hem Kur'an-ı Kerim'den aldığımız ilhamla hem de Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinden almış olduğumuz ilhamla millet olarak ailemizi korumaya çalışıyoruz. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı olarak işte gördüğünüz önemli eseri oluşturduk. Ülke genelinde dini rehberlik merkezimizin sayısı 550'ye ulaştı. 550 yerde böyle merkezlerimiz var. Aile İrfan Bürolarımız var. Nedir derdimiz? Derdimiz ailemizi korumak."

Aile bütünlüğünün korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğine işaret eden Erbaş, "Keşke kimse aileyi bozacak, yok edecek, ortadan kaldıracak bir takım hal ve hareketlere destek vermese ama bakıyorsunuz bazen tam tersini yapanlar var. Allah onlara da hidayet nasip eylesin. Ailenin temelini adeta dinamitleyecek, ailenin temeline dinamit koyacak bazı anlayışlar var ülkemizde. Elhamdülillah Gaziantep, bu konuda çok iyi. Gaziantep örnek bir ilimiz, örnek bir şehrimiz. Burada Sayın Valimizle, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, kurumlarımızın bütün temsilcileriyle, kurum başkanlarıyla 'Biz aileyi daha sağlam nasıl yapabiliriz?' gayreti var. Çocuklarımıza Peygamberi, ahlakı nasıl ulaştırabiliriz, öğretebiliriz çabası var. Gençlerimize sahip çıkabilmek için gayret var. Bunun için uğraşıyoruz." dedi. (İLKHA)

 

 

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir