• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Minik çocuklar harçlıklarını Gazze'ye bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından hezimette uğrayan işgalci siyonist rejimin Gazze'ye yönelik yaptığı soykırım 279'uncu gününe girdi.

İşgalci rejimin saldırılarında şehit sayısı 39 bine yaklaşırken, yaralı sayısı ise, 88 bini aştı. Binlerce kişi de hala enkaz altında.

Soykırımın başladığı ilk günden bu yana Türkiye'de Umut Kervanı Vakfı başta olmak üzere, çok sayıdaki yardım kuruluşu ve hayırsever Gazze'ye yardım ulaştırmak için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyor.

Akçadağ ilçesi Levent Mahallesi Gürsuyuk mezrasında ikamet eden ve yaşları bir grup çocuk, örnek bir davranış sergileyerek topladıkları harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar. Çocukların tek temennilerinin ise, soykırımın bir an önce sona ermesi ve akranlarının artık katledilmemesi.

Toplanan harçlıkları Malatya Umut Kervanı Yetkilisi Veysel Yıldız'a teslim eden çocuklardan Yasin Musap Doğan, "Bu parayı arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz olarak kendi harçlıklarımızdan topladık ve bunu Gazze'ye göndermek istiyoruz. İnşallah sizde sağ salim Gazze'ye teslim edersiniz." dedi.

"Arzumuz herkesin yardım etmesidir"

Torunlarının biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye göndermek istediklerini kendisine ilettiğini söyleyen Muzaffer Doğan, "Filistin'de 9 ayı aşkın bir zulüm ve soykırım var. Rabbim oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve zalimlere fırsat vermesin. Çocuklar harçlıkları biriktirip Gazze'ye gönderiyorlar. Arzumuz, oranın ne ihtiyacı varsa maddi, manevi herkesin yardım etmesidir." diye konuştu.

"İnşallah Filistin bir an önce bu durumdan kurtulur, daha büyük ve güçlü bir ülke olur"

Gazze'de 9 aydır katliam yaşandığını ve artık bu duruma dayamadıklarını kaydeden Muhammed Emin Doğan, "İnşallah, Rabbim israil ile Amerika'nın belasını verir. İnşallah mazlumların üzerine yağdırdıkları bombalar üzerlerine düşer. İnşallah Filistin bir an önce bu durumdan kurtulur ve daha büyük ve güçlü bir ülke olur." temennisinde bulundu.

"Bu parayla kendimize bir şey almak yerine oradaki kardeşlerimize gönderdik"

Kardeşler olarak kendi aralarında topladıkları harçlıkları Gazze'ye gönderme kararı aldıklarını kaydeden Doğan, "Çünkü gerçekten Gazze zor durumda be orada katliam oluyor. Bizde bu parayla kendimize bir şey almak yerine oradaki kardeşlerimize gönderdik. İnşallah yaptığımız bu hareket başkalarına da örnek olur ve Gazze'de bulunduğu durumdan kurtulur." dileğinde bulundu.

Kardeşler olarak biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladıklarını kaydeden Muhammed Yusuf Üçkaya, "Gazze'de bir soykırım var. Çocuklar, anneler, babalar katlediliyor. Herkesin onlara yardım etmesi gerekir. Biz harçlıklarımızla kendimize bir şey almak yerine oradaki kardeşlerimize gönderdik. Çünkü onlarda bizim kardeşlerimiz. İnşallah bir an önce soykırım son bulur. israil kahru perişan olur." duasında bulundu.

"Onlar için üzülüyoruz ve elimizden gelen yardımı gönderiyoruz"

Gazze'deki soykırımın sona ermesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirten Yusuf Yasin Çirişlioğlu ise, "Kardeşlerimiz arasında topladığımız harçlıklarımızı Gazze'ye bağışlamak istedik. Çünkü orada bir soykırım var. Bizim elimizden harçlığımızı göndermek geliyordu. Rabbim israil'i kahretsin, attığı bombalara kendi üzerlerine düşsün. Rabbim Filistin'i kurtarsın. Onlar için üzülüyoruz ve elimizden gelen yardımı gönderiyoruz." dedi.

"Çocukların yaptığı bu güzel davranış bizleri duygulandırdı"

Çocukların kendi aralarında topladıkları harçlıkları teslim aldıklarını söyleyen Malatya Umut Kervanı Derneği Yetkilisi Veysel Yıldız, "Rabbim, bu çocukları gibi Gazze'ye duyarlı olan çocukların ve gençlerin sayısını arttırsın. Rabbim, Gazze'yi Müslümanların uyanışına vesile kılsın. İnşallah bir an önce soykırım son bulur. Gazze bulunduğu durumdan kurtulur. Buda Müslümanların eliyle olur. Çocukların yaptığı bu güzel davranış bizleri duygulandırdı. İnşallah diğer çocuklara da örnek olur. Umut Kervanı olarak yapılan yardımları elimizden geldiği kadar oradaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir