• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Dünyada ilk! Lazer silahlarını konuşlandıracak! Yakarak yok ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Güney Kore'nin silah tedarik ajansı, ülkenin bu yıl Kuzey Kore insansız hava araçlarını vurmak için lazer silahları konuşlandıracağını ve bu tür silahları orduda konuşlandıran ve kullanan dünyanın ilk ülkesi olacağını söyledi.

Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA) yaptığı açıklamada, Güney Kore ordusunun Hanwha Aerospace 012450.KS ile geliştirdiği insansız hava araçlarını vuran lazer silahlarının etkili ve ucuz olduğunu, atış başına 1.45 dolarlık bir maliyetiyle sessiz ve görünmez olduğunu söyledi.

DAPA, "Ülkemiz dünyada lazer silahlarını konuşlandıran ve kullanan ilk ülke haline geliyor ve ordumuzun Kuzey Kore'nin insansız hava aracı provokasyonuna yanıt verme kabiliyeti daha da güçlenecek." ifadeleriyle bu silahları gelecekteki savaş alanında "oyun değiştirici" olarak nitelendirdi.

Bir DAPA sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre lazer silahları, insansız hava araçlarındaki motorları veya diğer elektrikli ekipmanları 10 ila 20 saniye boyunca ışık huzmeleriyle yakarak uçan insansız hava araçlarını düşürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir