• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ürdün 'kırmızı çizgimiz' diyerek duyurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Safedi, "İsrail'in modern tarihte benzeri görülmemiş savaş suçları işlediğine" dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Şu anda Gazze'de kötüleşen koşullarla karşı karşıyayız ve uluslararası toplumun, saldırıyı durdurmak için harekete geçmesi ve etkili önlemler alması gerektiğini vurguluyoruz.

Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma ve uluslararası hukuku uygulama konusundaki uluslararası başarısızlığın hiçbir haklı gerekçesi yok."

"FİLİSTİNLİLERİN ZORLA GÖÇ ETTİRİLMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi meselesinin Ürdün ve Mısır için "kırmızı çizgi" olduğunu vurgulayan Safedi, "İsrail, Gazze'yi çocuklar için bir mezarlığa değil, uluslararası hukuk ve ortak insani değerler mezarlığına dönüştürdü." dedi.

Safedi, ayrıca "İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansını (UNRWA) tasfiye etmekle mülteci meselesini de tasfiye etmeyi amaçladığını" belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ise Gazze'de ateşkese ulaşmak ve işgal rejiminin  Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için ciddi adımlar atılması amacıyla baskı yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Abdulati, Filistin meselesini tasfiye etme niyetiyle izlenen bir oldubitti politikasını dayatma ve Filistinlileri yerinden etme girişimlerini reddettiklerini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir