• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İstanbul Valisi "15 Temmuz şehit aileleri" ile akşam yemeğinde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valiliği ve 15 Temmuz Derneği'nin ev sahipliğinde "15 Temmuz Şehit Aileleri" ile yemek programı düzenlendi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Birinci Ordu Komutanı Ali Sivri, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve şehit aileleri katıldı.

"Hainler, tankları ve uçakları milletin üstüne sürdü"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Gül, "Şehit ve gazi aileleriyle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Soframızı teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Vatan, millet ve birliğimizi baki kılma uğruna kendini feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesi, bin yıldır bu toprakları yurt edinen, uğrunda nice şehitler veren aziz milletimiz, içindeki hainlerin ihanetine uğradı. Bu hainler kendi milletine, annesine, babasına namlu uzattı. Hainler, tankları ve uçakları milletin üstüne sürdü." şeklinde konuştu.

"Kurulan tüm tuzaklar boşa çıktı"

Millet Meclisi'nin işgal dönemlerinde bile böyle bir saldırı ile karşılaşmadığını belirten Gül, "O ihanet gecesinde, Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra, genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle yüzbinlerce vatandaşımız meydanlara koştu.  Üzerlerine yağan kurşunlara rağmen bir adım dahi geri adım atmadı, iradesine sahip çıktı. O gece şafak vaktine kadar pek çok kahramanlık öyküsü yazıldı.  99’u İstanbul’umuzdan 253 vatan evladı şehadet şerbeti içti.  2 bin 700‘den fazla vatan evladı gazilik ile şereflendi.  Yüce Kitabımızda buyurulduğu gibi: “Onlar tuzak kurdu, Allah da onların tuzaklarını bozdu.” Allah’ın izni ve milletimizin ferasetiyle tüm planlar ve tuzaklar boşa çıktı." ifadelerine yer verdi.

"Şehitlerimize layık olmak için var gücümüzle çalışacağız"

15 Temmuz şehitlerini ömürlerinin sonuna kadar yâd edeceklerini söyleyen Gül, "Hatıraları, hatıramız; emanetleri, emanetimizdir.  Acınız, acımız; hüznünüz, hüznümüzdür.  Bu devlet ve millet sizin sâyenizde dimdik ayaktadır. Aydınlık geleceğe yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir.  Bizler de bu bilinçle kahraman ecdadımıza, şehitlerimize layık olabilmek için var gücümüz ile çalışmaya devam eedeceğiz. Bu duygularla 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm yiğitlerimizi minnetle anıyorum."  diye konuştu

"Rabbim şehitlerimizi cennetiyle müşerref kılsın" diyen Gül son olarak şöyle konuştu.

Gazilik payesiyle şereflenen tüm kardeşlerime şükranlarımı arz ediyor, hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran siz kıymetli annelere, babalara, kardeşlere, eş ve çocuklara hürmet ve şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir