• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Kassam Tugayları, siyonistleri pusuya düşürdü: Ölü ve yaralılar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksa Tufanı'nın 278. gününde Filistin direnişi, Gazze Şeridi'ndeki birçok savaş alanında şiddetli çatışmalara girerken, işgal ordusu da kayıplar vermeye devam ediyor.

İslami direniş hareketi HAMAS'ın askeri kanadı Şehid İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin Tel el Hava Mahallesi'nde kapsamlı bir pusu düzenlediğini duyurdu.

Kassam Tugayları, mahalledeki Emin Muhammed Camii yakınlarında "televizyon" adını verdikleri patlayıcı cihazla, siyonist piyade kuvvetine pusu kurduklarını belirtti.

Tugaylar, kurulan pusuya işgal kuvvetlerinin ulaşmasının ardından patlayıcıların infilak ettirilmesiyle siyonist askerlerin öldüğünü ve yaralandığını kaydetti. Kassam, pusunun ardından bazı siyonist helikopterlerin olay yerine gelerek ölü ve yaralılarını tahliye ettiğini aktardı.

Kassam mücahiteri, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin doğusunda, Brezilya mahallesindeki Ebubekir el-Sıddık Camii yakınındaki operasyoda ise bir siyonist piyade mühendislik kuvvetini de anti personel patlayıcıyla öldürüp yaraladıklarını vurguladı.

Kassam Tugayları ayrıca, Gazze şehrinin batısında Tel el Hava Mahallesi'ndeki sanayi bölgesinde bir siyonist askeri keskin nişancı atışıyla vurmayı başardıklarını bildirdi.

Tugaylar, yine Tel El Hava Mahallesi'deki Sanayi bölgesi civarında 3 siyonist Merkava tankını 2 adet "Şuvaz" bombası ve bir Yasin 105 roketiyle vurduklarını belirti.

Kassam Tugayları, ayrıca mücahitlerinin Gazze şehrindeki Tel El Hava Mahallesi'ne giren düşman araçlarını ve siyonist kuvvetleri, roket ve bombalarla hedef aldıkları görüntüleri paylaştı.

Hareket ayrıca Refah şehrinin Tel Al-Sultan mahallesinin güneydoğusunda, Tel Zorub bölgesi civarında saklanan düşman saldırılarının komuta karargahına mücahitleri yaptıkları operasyon anlarına da yer verdi.

Öte yandan İslami Cihad hareketinin Filistin'deki askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Tel El Hava Mahallesi'ne önceden yerleştirdikleri mayınlarla 3 siyonist askeri aracını havaya uçurduklarını bildirdi. Seriyyeler aynı bölgede toplanan işgal kuvvetleri havan topuyla da hedef aldıklarını, bunun sonucunda işgal saflarında ölenlerin olduğunu ifade etti.

Aynı şekilde Kudüs Seriyyeleri, Şucaiye Mahallesi'ne bağlı Mantar bölgesi civarında toplanan siyonist işgal askerleri ve araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Buna karşılık Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, “Netzarim” ekseninde bulunan siyonist komuta ve kontrol odalarının iki adet “107” füze ve ağır kalibreli “havan” mermileriyle hedef alındığına dair sahneler yayınladı.

Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları - Ömer El Kasım'ın Kuvvetleri, El Salih Kulesi ve El Asil yakınlarına giren işgal güçlerini hedef aldıklarını bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir