• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Batman'da bozuk bırakılan kaldırımlar vatandaşı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesi'nde bir yıl önce elektrik ve doğalgaz hatlarının yeraltına alınması çalışmalarında kazılan kaldırımların bozuk bırakılması hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor.

Bozuk kaldırımlar nedeniyle yolda geçen vatandaşın yürümekte zorlandığını ve düşerek yaralandığını belirten cadde esnafı, bir yıldan fazladır yaşadıkları soruna çözüm beklediklerini söylediler.

Yaşadıkları sorunu İLKHA anlatan cadde esnafı, Batman Belediyesine bozuk bırakılan kaldırımlarının yapılması için çağrıda bulundular.

"Kaldırımlarımız bir senedir bozuk"

Altyapı çalışmalarından sonra kaldırımlarının bozuk bırakıldığını söyleyen esnaf Kadir Kılınç, "Kaldırımlarımız bir seneden beri bozuk haldedir. Bozuk olan kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz. Bir sene önce burada altyapı çalışması yapıldıktan sonra bu şekilde bırakıp gittiler. Bu şekilde vatandaş mağdur oluyor. Toz duman içinde kalıyoruz. Yetkililerden gereken hassasiyetin verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyenin bu sorunumuza el atmasını istiyoruz"

Yaklaşık bir yıldan fazladır yapılmayan kaldırımlarının artık onarılmasını isteyen esnaf Cüneyt Uğurlu, "Burası Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesi'dir. Bir yıl önce TEDAŞ'ın yapmış olduğu çalışmalardan sonra bozulan kaldırımlar bu şekilde bırakıldı. Hasarlı bırakılan kaldırımlarımızın onarılmasını istiyoruz. Bozuk kaldırımlar nedeniyle yoldan geçen çocuklar ve vatandaşlar düşüyor. İşyerimizin önü olduğu için bizlerde toz ve dumandan dolayı iş yapamaz hale geldik. Belediyenin bu sorunumuza bir el atarak çözmelerini istiyoruz." dedi.

"Bozuk kaldırımlar yüzünden düşüp yaralananlar oluyor"

Bozuk kaldırımlar yüzünden bir yıldır mağdur olduklarını belirten esnaf Mehmet Şirin Öztürk, "Burası eski ismiyle eski Hububatçılar Caddesi'dir. Güya burada altyapı çalışması yapıldıktan sonra kaldırımlarımız bozuk bırakıldı. En az bir yıla yakındır kaldırımlarımız bu haldedir. Millet hem düşmekten hem de toz ve dumandan mağdur oluyor. Kaç kişi bu kaldırımlar yüzünden düşüp yaralandı. Şahsım olarak buradaki sorunu belediyeye iletmedim ama muhtarımız defalarca iletmesine rağmen kaldırımlarımız yapılmadı. En kısa sürede kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir