• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Fas, siyonist rejimden yaklaşık bir milyar dolara casus uydu satın aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalin Gazze'de işlediği soykırım ve katliam devam ederken Fas da işgal rejimiyle güvenlik ilişkilerini derinleştirmeyi sürdürüyor.

Batı medyasına göre siyonist Hava Sanayi Şirketi, Fas'a yaklaşık 1 milyar dolar değerinde bir anlaşma çerçevesinde casus uydu sağlayacak.

Fransız La Tribune gazetesinin haberine göre, işgal rejimi ve Fas'ın 2023'ün sonlarına doğru üzerinde anlaşmaya vardığı ve geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşmayla, casus uydu yaklaşık 5 yıl içinde teslim edilecek. Yeni uydular, Fas'ın şu anda kullandığı Airbus uydu şirketine ait iki uydunun (Muhammed VI-A ve Muhammed VI-B) yerini alacak.

Gazete, gizli bir şekilde Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'na, açıklanmayan bir tarafla bir sözleşmenin yürürlüğe girdiğini ve bu sözleşme kapsamında yaklaşık beş yıllık bir süre boyunca taksitli ödeme yapacağını bildirdi, sözleşmenin niteliği de borsa tarafından belirtilmedi.

Güvenlik kaynakları İbranice ekonomi gazetesi Calcalist'e IEA'nın borsaya yaptığı duyurunun istihbarat uydusu tedarikine yönelik dev bir anlaşmaya atıfta bulunduğunu teyit ederken gazete, hava endüstrileri başkanı Amir Peretz'in geçtiğimiz günlerde bir Avrupa ülkesi üzerinden Fas'a giderek şimdiye kadar gizli kalan anlaşmayı imzaladığını aktardı.

2020 yılının Aralık ayında ABD'nin arabuluculuğunda işgal rejimiyle normalleşen Fas, şu ana kadar işgalcilerle ilişkilerini hızla geliştirdi, ticari ve askeri birçok anlaşma imzaladı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir