• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bingöl balı AB tarafından coğrafi işaret olarak tescillendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı 'Bingöl Balı' coğrafi işaret başvurusunun 7 Ekim 2022 tarihinde kabul edilmesini sağladı.

Bu başvuru sonucunda 'Bingöl Balı', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ulusal düzeyde coğrafi işaret olarak tescillendi.

Bu ürünün uluslararası alanda tanıtımı için 'Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği' kapsamında Avrupa Birliği'ne başvuruldu ve Bingöl balı, Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde resmen tescil edilen ilk balı oldu.

AB Komisyonu tarafından başvurusu uygun bulunan Bingöl balı, AB Resmî Gazetesi'nde 12 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Üç aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl balı, 10 Temmuz 2024 tarihinde AB tarafından resmen tescil edildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl balının Avrupa Birliği tarafından tescil edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkesi içtenlikle tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitenin ilgili birimlerinin ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin özverili çalışmaları, Bingöl balının uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı. Bu süreçte gösterilen gayretin ve desteklerin, Bingöl balının değerini ve marka bilincini daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir