• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Meksika'daki kilise cennetten arsa satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Meksika'daki Entoms Kilisesi'ni yöneten bir papaz, cennette metrekaresi 100 dolara (3 bin TL) mülk satışı yaparak dikkat çekti.

Bu ilginç teklifin tanıtım görselleri, bulutlar arasında bir evi gösteren detaylı bir illüstrasyonu içeren bir broşürle sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı. İllüstrasyonda, altın bir merdivenden yeni "cennet" evlerine tırmanan bir aile yer alıyor. Broşürde, kilisenin PayPal, Google Pay, Visa, Mastercard, American Express ve Apple Pay gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kabul ettiğini belirten esnek ödeme planları da bulunuyor.

"DÜNYADAKİ EN BÜYÜK GAYRİMENKUL ANLAŞMASI"

TikTok'ta bir gayrimenkul satıcısı, bu arsaların milyonlarca dolarlık kısmının zaten satıldığını ve bunu "dünyadaki en büyük gayrimenkul anlaşması" olarak nitelendirdiğini ileri sürdü.

BU İLK DEĞİL

Bu yaşanan olay ilk değil. 2018 yılında Zimbabweli bir papaz, cemaatine 533 dolara (17 bin 597 TL) "cennete bilet" sattığı için tutuklanmıştı. Benzer şekilde, geçen yıl Ugandalı bir papaz, birçok takipçisini mülklerini, arazi ve hayvanlarını satmaya ikna ederek cennet evlerini finanse etmelerini sağladı.

Bu tür girişimlere rağmen, birçok eleştirmen cennete girmenin ücretsiz olduğunu savunuyor ve bu dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulunuyor. Cennette mülk satışı trendi, inancın finansal kazanç için sömürülmesi konusunda ciddi sorular ortaya çıkarıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir