• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Prefabrik kentte kalan depremzedeler su sorununa çözüm bulunmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Vartana Prefabrik evlerinde kalana depremzede vatandaşlar, içme suyunun temiz akmadığını ve sık sık su kesintilerinin yaşandığını dile getirmek amacıyla toplandı.

Bir araya gelen vatandaşalar yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm bulması çağrısında bulundu.

"Kafamızda yaralar çıkmaya başladı"

Depremzede Gökmen Öztunç, "Uzun zamanda beridir sularımızda sıkıntılar yaşıyoruz. Banyo ve diğer bütün ihtiyaçlarda sıkıntılar yaşıyoruz. Bir an öce bu şikayetlerimizin dile getirilmesini istiyoruz. Gerek valilik, gerek il özel idare gerekse belediye olarak bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir aydan fazladır su sorunu yaşıyoruz. Su içilecek durumda değildir. Su ile banyo yapmakta zor. Kafa taslarımızda yaralar çıkmaya başladı. Depolar çok kirli. Bir an önce bunlara el atılması gerekiyor." dedi.

"Şebeke suyunun buraya gelmemesi belediyeye yakışmayan bir harekettir"

Sorunlarının çözülmesini beklediklerini dile getiren Hacı Fırat, "Deprem Allah'tan geldi. Hepimize geçmiş olsun. Vartana ile Adıyaman arası 3 kilometredir. Şebeke suyunun buraya gelmemesi belediyeye yakışmayan bir harekettir. Adıyaman'daki diğer bütün prefabrik evlerinde şebeke suyu var ama Vartana'da yok. Bizim yollarımız da yol değildir. Çok dikkatli gidip gelmesek hemen hemen her gün kazalar yaşanabiliyor. Bu sıkıntılarımızın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Yaşam alanının içerindeki yollara dökülen çakıl taşları da araçların geçmesi sırasında sıkıntılara neden olabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Artık midemiz bulanıyor"

İçme ve temizlik için kullanılan suyun sağlıklı olmadığına değinen Bedriye Çelik, "Dört çocuğum var. Buradaki suları istemiyoruz. Banyo yapamıyoruz. Çocuklarım hasta oluyor. Artık midemiz bulanıyor. Lütfen sularımıza biraz önem verin, hasta olacağız artık." şeklinde konuştu.

Depremzede olduğunu dile getiren bir kadın ise, "Çocuklarımız hep hasta, çocuğum gece 03'te kusarak uyandı. Dağıtılan arıtmalarda bile kurtçuklar akıyor. Biz o kurtçuk akan su ile bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Özel aracı olan şehre gidip su taşıyabiliyor. Aracı olmayan da o arıtmadan o suyu içiyor. Biz de o suyu içtiğimiz için herkes hasta. Lütfen sesimiz olun. Su dağıtılıyordu, seçimlerden sonra kaldırıldı. Seçimler oldu bitti, hiç kimse yok." diye sitem etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir